اخبار روز

گزارشی از یک محفل قرآنی: اینجا نه مسابقه است، نه تلنت، پس داور نداریم + فیلم – بلادنیوز

  • گزارشی از یک محفل قرآنی: اینجا نه مسابقه است، نه تلنت، پس داور نداریم + فیلم – بلادنیوز

    – اخبار فرهنگی –

    خبرگزاری بلادنیوز- مجتبی برزگر: «محفل»، نام برنامه‌ای است که قرار است برخلاف روند هر ساله برنامه های افطار، گفت‌وگو محور نباشد.«محفل» در 30 شب ماه مبارک رمضان با حضور 5 میزبان بین المللی، 300 تماشاگر و 150 میهمان از سراسر جهان روانه آنتن شبکه سه خواهد شد.

    «رضوان درویش» از سوریه، «حسنین الحلو» از عراق، «حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان»، «احمد ابوالقاسمی»و «حامد شاکرنژاد» امسال با محفل قرآنی لحظات منتهی به افطار شبکه سه را رقم زده که اجرای آن به عهده رسالت بوذری می‌باشد.

    این برنامه به نوبه خود سبک جدیدی از برنامه‌های مناسبتی را در تلویزیون به نمایش خواهد گذاشت که تهیه‌کنندگی آن را سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی بر عهده دارد.

    با دوربین بلادنیوز وارد لوکیشنِ این برنامه در مصلی تهران شدیم. تماشاگران با یک حالت معنوی خاصی وارد این برنامه می‌شدند.

    بزرگترین برنامه قرآنی صداوسیما ویژه نوروز و رمضان/ رسالت بوذری “محفل” را اجرا می‌کند + تیزر

    نغمه‌ها و آواهای قرآنی، آن‌قدر زیبا و دلنشین بودند که لحظاتی توجه هر فردی را به خودش جلب می‌کند. در این میان با سیدمحمدحسین هاشمی گلپایگانی که تهیه‌کنندگی این برنامه را برعهده دارد، صحبت کردیم.بیشتر مخاطبین او را با «میدون» شبکه سه سیما می‌شناسند.

    قرآن , شبکه سه سیما , صدا و سیما , ماه رمضان , تلویزیون ,

    هاشمی گلپایگانی می‌گوید: دوستان در شبکه سه خواستند جسارتی به خرج دهند تا برنامه‌ای متفاوت برای افطار داشته باشند. این نوع برنامه‌سازی خیلی مرسوم نبود و یک محفل قرآنی شکل گرفت. اینجا تلنت نیست؛ یعنی ما اینجا به داورهایمان داور نمی‌گوییم. این‌ها میزبان‌اند. ما 5 میزبان داریم این‌ها از افراد دعوت می‌کنند قرآن می‌خوانند و حال‌مان با قرآن خوش است. هدف‌مان این بوده که حال خوش قرآنی را به مردم در لحظه افطار انتقال دهیم.

    او در خصوص مقایسه شدنِ این برنامه با «حسینیه معلی» می‌گوید: ما اینجا مسابقه‌ای رفتار نمی‌کنیم. میهمانی داریم که خود جزو اساتید قرآن است و در این محفل قرآنی می‌خواهیم بیشتر محفل قرآنی باشیم تا استعدادیابی یا هرچیز دیگر. 

    قرآن , شبکه سه سیما , صدا و سیما , ماه رمضان , تلویزیون ,

    تهیه‌کننده برنامه «محفل» درباره کم‌کاری‌ها نسبت به ساخت برنامه درباره قرآن کریم، به این نکته اشاره می‌کند: نقدی که می‌توان به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در طول 40 سال وارد کرد این است که برای قرآن کریم چه برنامه بزرگی ساخته است. مثلاً قوی‌ترین مردان آهنین را ساختم برای پرورش اندام و فلان تلنت را برای استعدادیابی در حوزه‌های هنری،  اما درباره قرآن کریم کار جدّی نشده است. ما واقعاً نیاز داشتیم یک کار حسابی و ارزشمند برای قرآن انجام شود. 

    او درباره انتخاب میزبان‌ها یا داوران «محفل» این توضیح را داد: ما بحث‌مان این بود که قرآن کریم تنها زبان مشترک تمام مسلمان‌هاست؛ چه از قومیت‌ها گرفته تا مذاهب مختلف به همین خاطر از آقای رضوان که جزو برادران اهل‌سنت هستند از سوریه به این برنامه آمدند تا آقای حسنین الحلو از عراق و آقایان ابوالقاسمی و شاکرنژاد از نامداران این حوزه‌اند. همه دور هم جمع شده‌اند که اتفاقات قابل توجهی را رقم می‌زنند. 

    هاشمی گلپایگانی به میهمانان بین‌المللی این برنامه اشاره کرد که در طول این 30 قسمت برنامه از 15 کشور میهمان به این برنامه می‌آید. به تعبیرِ تهیه‌کننده «محفل» این برنامه شبیه ندارد و ادامه آن خیلی قابل پیش‌بینی نیست. 

    قرآن , شبکه سه سیما , صدا و سیما , ماه رمضان , تلویزیون ,

    حسنین الحلو به عنوان یکی از داوران این برنامه که قاری و موذن حرم حضرت اباعبدالله است و جزو قاریان ممتاز بین‌المللی هست، صحبت‌هایش را با حال و هوای کربلای معلی آغاز می‌کند. 

    او استعدادهای ایرانی را در حوزه قرآن کریم بسیار بزرگ و ارزشمند می‌داند و می‌‌گوید:  استعدادهای ایرانی پیشرفت کرده‌اند و حافظان شاهکاری دارند. چرا که از کودکی در حوزه قرآن کریم آموزش می‌بینند و واقعاً این کار قابل تقدیر است. 

    داور برنامه «محفل» درباره اینکه چقدر ساخت برنامه‌هایی از این دست می‌تواند به شناسایی بهتر استعدادها و توجه خانواده‌ها به قرآن کریم کمک کند، افزود: من یقین دارم با تداوم تولید و ساخت این برنامه‌ها، اتفاق می‌افتد. این نغمه‌ها آن‌قدر زیبا و دلنشین‌اند که نمایشِ آنها می‌تواند این همراهی و همدلی با قرآن کریم را رقم بزند. 

    قرآن , شبکه سه سیما , صدا و سیما , ماه رمضان , تلویزیون ,

    حجت‌الاسلام قاسمیان به عنوان یکی از داوران دیگر در این برنامه حضور دارد او به کم‌کاری نسبت به ساخت برنامه در حوزه قرآن کریم اشاره می‌کند و می‌گوید: ما نسبت به قرآن کریم خیلی کم‌کاری کردیم و پروژه‌های بزرگی در این حوزه ساخته نشدند. ساخت این برنامه اتفاق بزرگی است که قران را وارد صحنه‌های زندگی مردم می‌کند. چون این برنامه محتوایِ جذابی دارد و یکی از ارکان مهم برای القای مفاهیم، همین نمایش جذابیت‌هاست. در این نوع کارها، خیلی مفهوم رکن تعیین‌کننده‌ای نیست. خانواده و حکمرانی ما احتیاج به قرآن دارد و باید در این مسیر اتفاقات نوآورانه بیفتد. 

    قرآن , شبکه سه سیما , صدا و سیما , ماه رمضان , تلویزیون ,

    رسالت بوذری این موضوع را دوباره تکرار کرد که برنامه «محفل» استعدادیابی نیست و ما مسابقه نیستیم. ما باید برای ساخت چنین برنامه‌هایی به سمت استانداردسازی در عرصه برنامه‌سازی برویم. 

    او در چند سال اخیر علاوه بر اجرای برنامه «مخاطب خاص»، برنامه افطاری شبکه سه که «مثل ماه» نام داشت را هم اجرا می‌کرد.

    گزارش ویدئویی را ببینید.

     

    قرآن , شبکه سه سیما , صدا و سیما , ماه رمضان , تلویزیون ,

     

    انتهای پیام/

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا