متن آیت الکرسی با ترجمه فارسی + صوت – بلادنیوز
متن آیت الکرسی با ترجمه فارسی + صوت – بلادنیوز
سلام نو پلاس: آیتالکرسی یکی از پرفیضترین آیات قرآن کریم است که مسلمانان در زندگی روزمره، برای رفع بلا، ایجاد آرامش، و نزدیکی به خداوند آن را میخوانند. در این مطلب میتوانید متن کامل آیه، ترجمه دقیق، صوت با کیفیت، خواص آیه در کلام معصومین و نیز نکاتی در مورد خواندن صحیح آن را بیابید.
در روایتی از پیامبر(ص) آمده است که سوره بقره با فضیلتترین سوره قرآن است و آیت الکرسی با فضیلتترین آیه آن می باشد. سوره بقره هشتاد و ششمین سوره نازل شده بر پیامبر (ص) است و در جزء اول و دوم و سوم قرآن جای دارد.
کلمه کرسی در آیت الکرسی اشاره به کرسی خداوند دارد،«وَسِعَ کُرسِیُّهُ السَّمواتِ و الارضَ: کرسی او به پهنای آسمانها و زمین است» و از زمان حضرت رسول اکرم (ص) به نام ” آیت الکرسی” معروف است.
بنا به حدیثی از امام صادق(ع) ، «کرسی» علم اختصاصی خداوند می باشد که هیچ یک از پیامبران و فرستادگان و دیگر حجتهایش را بر آن آگاه نکرده است.
علتتوجه زیاد شیعیان به این سوره آن است که، همه معارف و تعالیم اسلام که بر اساس توحید استوار شده است در آیه الکرسی به شکل جامع و موجز بیان شده است. در این آیه، هم صفات و افعال خداوند بیان شده است هم ذات او
فضیلت آیت الکرسی
آیت الکرسی را پس از خواندن نماز، قبل از خواب، هنگام خروج از منزل، هنگام مواجهه با خطر و سختی و مشکلات، هنگام سوار شدن بر مرکب، برای دفع چشم زخم و برای سلامتی و… بخوانید و خواندن آن در روایات، مستحب عنوان شده است.
متن آیت الکرسی با ترجمه فارسی
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَ لاَ نَوْمٌ
خداست که معبودی جز او نیست؛ زنده و برپادارنده است؛
نه خوابی سبک او را فرو میگیرد و نه خوابی گران
لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ
آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است، از آنِ اوست
مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَ مَا خَلْفَهُمْ
کیست آن کس که جز به اذن او در پیشگاهش شفاعت کند؟
آنچه در پیش روی آنان و آنچه در پشت سرشان است می داند.
وَ لاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء
و به چیزی از علم او، جز به آنچه بخواهد، احاطه نمی یابند.
وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الأَرْضَ وَ لاَ یَوُودُهُ حِفْظُهُمَا
کرسی او آسمانها و زمین را در بر گرفته، و نگهداری آنها بر او دشوار نیست
وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ
و اوست والای بزرگ.
لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ
در دین هیچ اجباری نیست. و راه از بیراهه بخوبی آشکار شده است.
فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُومِن بِاللّهِ
پس هر کس به طاغوت کفر ورزد، و به خدا ایمان آورد
فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَیَ لاَ انفِصَامَ لَهَا
به دستاویزی استوار، که آن را گسستن نیست، چنگ زده است.
وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ
و خداوند شنوای داناست.
اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ
خداوند سرور کسانی است که ایمان آوردهاند.
آنان را از تاریکیها به سوی روشنایی به در میبرد
وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآوُهُمُ الطَّاغُوتُ
و [لی] کسانی که کفر ورزیدهاند، سرورانشان [همان عصیانگران=] طاغوتند
یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ
که آنان را از روشنایی به سوی تاریکی ها به در می برند.
أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ
آنان اهل آتشند که خود، در آن جاودانند.
صدق الله العلی العظیم
فایل صوتی آیت الکرسی
صوت آیت الکرسی با صدای سعد الغامدی
نکات تلفظ و قرائت صحیح آیتالکرسی
برای بهرهمندی کامل از آثار معنوی آیتالکرسی، بهتر است آن را با تلفظ درست و رعایت قواعد تجوید تلاوت کنیم. در ادامه به چند نکته مهم اشاره میکنیم:
۱. رعایت حروف حلقی و مفخم
کلماتی مانند “الله” و “الْعَظِیمُ” باید با صدای پرطنین و مفخم خوانده شوند. حرف “خ” در “خَلْقٍ” نیز از حروف حلقی است و باید از گلو ادا شود.
۲. دقت در ادغام و غنه
در کلمه “مَن ذَا”، حرف “ن” در “من” با ذال ادغام نمیشود و باید با وقف کوتاه خوانده شود. اما در جاهایی مانند “فَهُمْ فِیهَا”، ادغام با غنه لازم است و باید با صدای دماغی (غنه) خوانده شود.
۳. وقف و ابتدا
آیتالکرسی یک آیه بلند است، اما میتوان برای راحتی در تلاوت، آن را در جاهای مناسب وقف کرد. مانند:
“وَلاَ یَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ” ← سپس با تنفس مجدد خواندن: “وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ”
۴. تلفظ صحیح کلمات کلیدی
-
“کُرْسِیُّهُ” باید با تاکید بر حرف “ک” و “ر” ادا شود.
-
“السَّمَاوَاتِ” دارای ادغام شمسی در “الـ” است (تلفظ “السَّماواتِ” نه “الْسَّماواتِ”)
-
“یَشْفَعُ” در آن “ش” باید بهوضوح و با تشدید خوانده شود.
۵. لحن و آهنگ مناسب
قرائت با لحنی آرام، شمرده و همراه با تدبر توصیه میشود. تلاوت با صدای بسیار سریع یا بسیار کشدار، از اثرگذاری معنوی آیه میکاهد.
خواص آیت الکرسی به روایت معصومین
امام رضا (ع) از امیرالمومنین (ع) روایت کردهاند که پیامبر اعظم (ص) فرمودند: «هر کس یکصد مرتبه آیه الکرسی را بخواند مثل کسی است که در طول حیاتش خدا را عبادت و بندگی کرده است؛ و هر کس آیه الکرسی را بخواند و ثوابش را برای اهل قبور قرار دهد خداوند گناهانش را میآمرزد.»
روایت است که:هر که آیه الکرسی را بنویسد و بر بالای در دکان یا منزل بیاویزد مال او زیاد میگردد و هرگز محتاج دیگران نخواهد شد.
رسول خدا (ص) فرمودند: هر که در شب نوزدهم ماه رجب چهار رکعت نماز بخواند و در هر رکعتی بعد از حمد هر یک از آیه الکرسی و توحید را پانزده مرتبه بخواند خداوند عالم ثواب جناب موسی (ع) را به او می بخشید.
روایت است که:هر کسی بین نماز مغرب و عشاء شش رکعت نماز بخواند و در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه آیه الکرسی را بخواند و بعد از سلام پنجاه مرتبه صلوات بفرستد عملش با عمل صدیقین و صالحین بالا می رود؛ و پیامبر اکرم (ص) در جای دیگر میفرمایند: هر که در شب یکشنبه چهار رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت یک مرتبه حمد یازده مرتبه آیه الکرسی بخواند خداوند او را در دنیا و آخرت محافظت خواهد کرد گناهان او را می بخشد و اگر بمیرد بندهی مخلص پروردگار عالم می شود اجازه دارد که روز قیامت شفاعت کند.
روایت است که برخی از گناهان در تنهایی انجام می شوند و برای جلوگیری از انجام گناه و حفظ تقوا ذکر استغفرالله ربی و اتوب الیه و همچنیین تلاوت آیه الکرسی بسیار تاکید شده است.
امام باقر (ع) فرمودند: هر کس آیه الکرسی را یک مرتبه بخواند هزار مکروه و بدی از بدیهای دنیا و هزار مکروه و بدی از بدیهای آخرت از او دور می شود و کمترین مکروه دنیا فقر و آسان ترین مکروه آخرتی، عذاب قبر است.
هرکس عبورش به قبرستان افتاد و یازده مرتبه مرتبه سورهی توحید را بخواند، خداوند به عدد مردگان به او ثواب دهد و دستور است سورهی حمد و آیه الکرسی و حمد و فلق و ناس هر یک را سه بار بخواند و سورهی قدر را هفت را و سورهی ملک را یک باز بخواند که این عمل میت را از عذاب خلاص می کند.
پیامبر اعظم (ص) فرمودند: هر کس آیه الکرسی را بعد از هر نماز بخواند، خداوند خودش عهده دار گرفتن جان او می شود و همانند کسی است که همراه پیامبران و در رکاب آنها، در راه خدا جهاد کرده و به شهادت رسیده باشد.
پیامبر اسلام درباره آیت الکرسی چه میگویند؟
پیامبر اعظم (ص) به امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند: بر تو باد به خواندن آیه الکرسی که در هر حرف آن هزار رحمت و برکت است.
جابربن عبدالله انصاری از حضرت رسول اکرم (ص) روایت کرده اند که فرمود: هر که آیه الکرسی را بعد از هر نماز واجبی بخواند، درهای هفت آسمان گشوده گردد و به هم متصل نشوند تا آن که حق تعالی به لطف و مرحمت خود بر خوانندهی آن نظر فرماید، و گناهان او را بیامرزد و هر گاه آیه الکرسی را بخواند و ثوابش را به قبرستان مسلمانان هدیه نماید، حق تعالی چهل نور در هر قبر هر که از مشرق تا مغرب که مرده باشد داخل سازد و قبور ایشان را گشاده و پرنور گرداند و برای خوانندهی آن ثواب شصت پیامبر را کرامت فرماید و به عدد هر حرفی، فرشتهای را بیافریند که برای او تا روز قیامت تسبیح می کنند.
پیامبر (صلی الله علیه وآله) فرمودند: با فضیلتترین آیهای که بر من نازل شد آیه الکرسی است و آیه الکرسی و سوره توحید عظیمتر از همه چیزهایی است که دون و پستتر از خداست.
رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود: در شب معراج دو لوح را دیدم، که در یک لوح سوره حمد و در لوح دیگر کل قرآن قرار داشت که سه نور از آن می درخشید. پس گفتم ای جبرئیل این نور چیست؟ جبرئیل در جواب گفت: آن سه نور یکی سوره توحید و یکی سوره یاسین و دیگری آیه الکرسی میباشد.
امام صادق درباره آیت الکرسی چه میگویند؟
امام صادق (علیه السلام) فرمود: همانا من از آیه الکرسی برای بالا رفتن درجاتم استفاده میکنم.
امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هرگاه سوره حمد و توحید و قدر را با آیه الکرسی بخوانید و بعد از آن برخیزید و رو به قبله حاجات خود را از خدا بخواهید که حاجاتتان بر آورده خواهد شد، زیرا اسم اعظم هستند.
امام علی (علیه السلام) فرمودند: اگر شما از آثار معنوی آیه الکرسی آگاه بودید در هیچ حال خواندن آن را ترک نمیکردید.
امام محمد باقر (علیه السلام) فرمودند: هر کس یک بار آیه الکرسی را بخواند خداوند هزار ناراحتی از ناراحتیهای دنیا و هزار سختی آخرت رااز او دور می کند که کمترین ناراحتی دنیا فقر و کمترین سختی آخرت فشار قبر است.
امام علی (علیه السلام) فرمودند: هرگاه یکی از شما اراده حاجتی کند پس صبح روز پنج شنبه در طلب آن بیرون رود و در وقت بیرون رفتن آخر سوره آْل عمران (آیه ۱۹۰تا آخر) و آیه الکرسی و سوره قدر و حمد را بخواند، زیرا که در خواندن اینها حوائج دنیا و آخرت برآورده میشود.
آیتالکرسی را چه زمانی بخوانیم؟
خواندن آیتالکرسی در زمانهای خاص، بر اساس روایات اسلامی، آثار معنوی و دنیوی فراوانی دارد. در ادامه، مهمترین زمانهایی که خواندن این آیه توصیه شده را مرور میکنیم:
پس از هر نماز واجب
یکی از مؤکدترین زمانها برای تلاوت آیتالکرسی بعد از هر نماز واجب است. در روایات آمده که خواندن آن پس از نماز، سبب ورود به بهشت، افزایش ثواب و محافظت الهی میشود.
پیش از خواب
برای دوری از ترس، کابوس و احساس ناامنی شبانه، توصیه شده پیش از خواب آیتالکرسی خوانده شود. این عمل آرامشبخش و حافظ جان و روح فرد است.
هنگام خروج از خانه
تلاوت آیتالکرسی هنگام خروج از منزل، باعث حفاظت در برابر خطرات، بلایا و چشمزخم میشود. همچنین آرامش و توکل را تقویت میکند.
در زمان ترس، اضطراب یا هنگام احساس خطر
اگر در شرایطی هستید که دچار اضطراب، ترس یا خطر شدهاید، آیتالکرسی را بخوانید. این آیه به عنوان پناهگاهی معنوی، آرامش و اطمینان قلبی میبخشد.
برای سلامتی و رفع بیماری
خواندن مکرر آیتالکرسی به نیت شفا و رفع بیماری در کنار توسل به اهل بیت (ع) بسیار توصیه شده است. بسیاری آن را به نیت سلامتی خود یا عزیزانشان میخوانند.
هنگام سوار شدن بر وسیله نقلیه
برای محافظت در سفر و رسیدن به مقصد بدون حادثه، بهتر است قبل از حرکت، آیتالکرسی خوانده شود.
هنگام مواجهه با مشکلات یا تصمیمگیریهای مهم
برای روشن شدن مسیر و گرفتن تصمیمی درست، خواندن آیتالکرسی در کنار ذکر صلوات و دعا بسیار مؤثر است.
آیت الکرسی: پنجرهای رو به آرامش
آیتالکرسی نهتنها یکی از پرفضیلتترین آیات قرآن است، بلکه پنجرهای معنوی برای آرامش، حفاظت و تقویت ایمان بهشمار میآید. تلاوت این آیه در زمانهای خاص و با قرائت صحیح، میتواند تأثیری عمیق بر روح و زندگی ما بگذارد. اگر هنوز آیتالکرسی را به بخشی از برنامه روزانهتان تبدیل نکردهاید، همین امروز شروع کنید؛ اثرش را زودتر از آنچه فکر میکنید خواهید دید.