نان در خراسان رضوی یکروزه ۴۰ درصد گران شد – بلادنیوز
نان در خراسان رضوی یکروزه ۴۰ درصد گران شد – بلادنیوز
جدول منتشرشده از نرخنامه جدید نان در استان خراسان رضوی حاکی از افزایش حدود ۴۰ درصدی قیمت انواع نان است. به عنوان مثال، نان بربری سنتی یارانهای که تا روز گذشته با قیمت ۸۵۰ تومان فروخته میشد اکنون ۱۲۰۰ تومان به دست خانوارها میرسد. تافتون سنتی یارانهای از ۶۵۰ به ۹۰۰ تومان، سنگک یارانهای از ۱۴۰۰ به ۲ هزارتومان و بربری خراسانی نیمه یارانهای از ۱۳۰۰ به ۱۸۰۰ تومان رسیده است.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد: با افزایش ۴۰ درصدی باز هم تولید نان به صرفه نیست
رییس اتحادیه صف نانوایان مشهد درباره جزئیات گران شدن انواع نان یارانهای و نیمه یارانهای گفت: افزایش ۴۰ درصدی قیمتها هرچند که هزینههای تولید را کاهش داده، اما هنوز هم تولید نان به صرفه نیست.
احمدرضا کشتگر در گفتگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: با توجه به افزایش هزینههای تولید نان، قیمتهای جدید باید اول فروردین اعلام میشد، اما اکنون ۵ ماه است که اتحادیه و دستگاههای مختلف، درگیر تعیین قیمتهای جدید نان هستند.
برنامه افزایش قیمت نان به مرور در تمام کشور اجرا میشود
وی افزود: افزایش قیمت نان در دست اتحادیه و مسئولان مشهدی نیست و از طرف پایتخت چنین تصمیمی گرفته شده و با هماهنگی استانداری خراسان رضوی اجرایی شده است. برنامه افزایش قیمت نان مربوط به خراسان رضوی نیست و به مرور در تمام کشور اجرایی خواهد شد.
کشتگر در واکنش به گلایه مردم درباره اعلام بی سر و صدا و ناگهانی قیمت نان گفت: قبلا اعلام شده بود که قیمت آرد تغییر نمیکند، اما کسی نگفته قیمت نان تغییر نخواهد کرد. بخش اندکی از هزینههای تولید نان مربوط به آرد است که قیمت آن ثابت مانده است، اما قیمت آرد حدود ۲ تا ۳ درصد در قیمت نان تاثیر دارد. با توجه به افزایش هزینههای دستمزد، اجاره و تولید نان، افزایش ۴۰ درصدی قیمتها هرچند که از زیان نانواییها کم میکند، اما هنوز هم تولید نان را به صرفه نخواهد کرد. با ادامه این روند، اگر حتی آرد رایگان هم به نانواییها میدادند، اما باز هم تولید نان به صرفه نبود.
رییس اتحادیه نان مشهد خاطرنشان کرد: نرخ نان از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ حدود ۵۷ درصد افزایش یافته و با توجه به تغییر ۴۰ درصد یارانه نان، قیمت نان طی این سالها حدود ۱۰۰ درصد بیشتر شده است. سوال اینجاست که هزینههای دیگر هم همین قدر افزایش داشته است؟