اخبار روز

روزگار پر چالش حاجی‌مراد گاتسالوف – بلادنیوز

  • روزگار پر چالش حاجی‌مراد گاتسالوف – بلادنیوز

    – اخبار ورزشی –

    به گزارش خبرگزاری بلادنیوز، آذر ماه سال 1401، درحالیکه روس‌ها از سوی IOC و فدراسیون‌های جهانی با محرومیت بدون مدت، در پی جنگ روسیه علیه اوکراین مواجه شده بودند، زمزمه اختلافات جامبولات تدیف سرمربی وقت تیم ملی کشتی آزاد روسیه با مامیاشویلی رئیس فدراسیون کشتی این کشور رسانه‌ای شد.

    درست زمانی که هیچ دورنمایی درخصوص بازگشت روس‌ها به میدان وجود نداشت، حاجی‌مراد گاتسالوف قهرمان بنام و محبوب کشتی جهان و روسیه جای جامبولات تدیف کبیر را گرفت؛ سرمربیِ همیشگی روس‌ها با دنیایی از افتخار و قله‌های فتح شده.

    حتی اگر روس‌ها ایام محرومیت خود را سپری نمی‌کردند هم به خودی خود، جایگزینی گاتسالوفِ کم تجربه در امر مربیگری با جامبولات تدیفِ باتجربه و کاردان، قهرمان وزن 97 کیلوگرم المپیک که تا پیش از ایام کووید هم قصد کشتی گرفتن داشت، را در معرض یکی از سخت‌ترین تجربه‌های زندگی‌ ورزشی‌اش قرار می‌داد.

    آن زمان امید روس‌ها به بازگشت بود، بازگشت به صحنه مسابقات که این اتفاق همانطور که پیش‌بینی می‌شد با استارت اولین مرحله گزینشی المپیک، آغاز شد.

    نایب قهرمانی نوجوانان کشتی ایران در پیکارهای آسیایی

     

    کشتی‌گیران روس با هدایت سرمربی جدید خود در مسابقات جهانی 2023 بلگراد حاضر شدند، هرچند که نزدیک به دو سال دوری از صحنه مسابقات اثر خود را کاملا بر این تیم گذاشته بود و آنها که تا پیش از این مدعی شماره یک و گزینه اصلی قهرمانی بودند، صرفا توانستند دو نشان طلا به دست آورند، توسط زائوربک سیداکوف و اخمد عثمانوف در دو وزن 74 و 79 کیلوگرم.

    درشرایطی که به نظر می‌رسید بازگشتِ بدون پرچم و ملیت روس‌ها به صحنه مسابقات، درحالیکه امتیاز تیمی آنها نیز محاسبه نمی‌شد و درواقع کمیته بین‌المللی المپیک صرفا می‌خواست فرصت حضور در رقابت و کسب مدال را به صورت انفرادی برای ورزشکاران روس فراهم کند؛ تا المپیک پاریس بدون مانع باشد اما استارت مخالفت با بازگشت آنها حتی پیش از مسابقات جهانی بلگراد هم زده شد و خیلی از تیم‌های اروپایی عنوان کردند در صورت دادن مجوز به روس‌ها، آنها در رقابت‌های جهانی شرکت نخواهند کرد، هرچند در عمل این اتفاق رخ نداد اما فشار زیادی از سوی اوکراین و همچنین کشورهای اروپایی به کمیته بین‌المللی المپیک بعد از مسابقات جهانی وارد شد و مدارکی در اختیار کمیته درنظرگرفته شده برای احراز صلاحیت کشتی‌گیران روسی و بلاروسی، قرار گرفت که نشان از حمایت قهرمانان این کشور از جنگ و همچنین عضویت آنها در نهادهای نظامی روسیه داشت و همین امر بار دیگر کشتی‌گیران روس را با ممانعت‌های بزرگی در مسیر حضور در مسابقات قهرمانی اروپا، گزینشی اروپایی و گزینشی جهانی قرار داد.

    IOC در آخرین تصمیم خود، تنها به 4 آزادکار، 2 فرنگی‌کار و 4 کشتی‌گیر زن روسیه مجوز شرکت در المپیک را داد و بخش زیادی از ستاره‌های مدعی کشتی این کشور از حضور در المپیک منع شدند تا روزگار پرچالش‌تری در انتظار گاتسالوف باشد.

    مردی که وقتی برای حضور در مسابقات جام باشگاه‌های جهان به دعوت تیم بانک شهر کشتی‌گیرانش را به تهران آورده بود، در گفت‌وگو با بلادنیوز گفته بود به تیم ملی روسیه نیامده که برای مدت طولانی اینجا بماند.

    این قهرمان بنام، پیش از شیوع کووید تصمیم به کشتی گرفتن دوباره داشت و به همین منظور نیز با فدراسیون کشتی ارمنستان وارد مذاکره شده بود تا درحالیکه روس‌ها با عبدالرشید سعدالله‌یف بخت اول قهرمانی وزن 97 کیلوگرم جهان هستند، با دوبنده کشور دیگری به رویارویی تانک روسی و کایل اسنایدر آمریکایی و سایر مدعیان این وزن برود.

    آیا دوره سرمربیگری گاتسالوف مثل روزهایی که تصمیم به بازگشت به دنیای قهرمانی گرفته بود، به پایان خواهد رسید؟

    انتهای پیام/

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا