مقایسه توان نظامی ایران و جمهوری آذربایجان – بلادنیوز
مقایسه توان نظامی ایران و جمهوری آذربایجان – بلادنیوز
سلام نو – سرویس دفاعی – امنیتی: این روزها تنش بین آذربایجان و ارمنستان دوباره افزایش یافته است و ایران نیز در تلاش است با مدیریت اوضاع از هر گونه تغییری در مرزهای منطقه جلوگیری کند. در همین راستان نیز سرلشکر محمدباقری، فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح در سفری به آذربایجان دیدارهایی با مقامات نظامی این کشور داشته است.
اما اگر آذربایجان بخواهد مرزهای منطقه را جا به جا کند و برخلاف منافع ایران اقدام نظامی کرده و ریسک درگیری نظامی را به جان بخرد چه خواهد شد؟
در ادامه مقایسهای بین توان نظامی جمهوری آذربایجان و ایران داریم.
بیشتر بخوانید:
هشدار به شهروندان ایرانی در آذربایجان | فوراً خاک جمهوری آذربایجان را ترک کنید
اعزام تانک و نفربرهای پیشرفته ارتش به مرز آذربایجان + فیلم
نیروهای مسلح ایران با در اختیار داشتن ۶۱۰ هزار نفر کارکنان فعال و بیش از ۳۵۰ هزار نفر نیروی ذخیره، بزرگترین سازمان نیروهای مسلح در غرب آسیا محسوب میشود.
در مقابل نیروهای مسلح آذربایجان ۱۲۶ هزار نیروی فعال و ۳۳۰ هزار نیروی ذخیره دارد.
نیروهای مسلح ایران چیزی بیش از ۲۸۰۰ تانک در اختیار دارند. سایت گلوبال فایر پاور تعداد تانکهای در اختیار ایران را در مجموع- سالم، در حال استفاده یا خارج از استفاده- را بیش از ۴۰۰۰ عدد میداند.
این در حالی است که عموم منابع تعداد تانکهای در اختیار آذربایجان را بین ۹۲۰ تا ۹۶۰ عدد میدانند.
در نیروی زمینی میتوان گفت برتری مطلق تعداد تجهیزات با ایران است.
اظهارات جنجالی کارشناس آذربایجانی؛ وقتی ایران مالک جزایر سهگانه بود اماراتی روی زمین وجود نداشت!
نیروهای مسلح ایران حداقل چیزی بیش ۳۵۰ تا ۵۴۰ جنگنده در اختیار دارند، در حالی که نیروهای مسلح آذربایجان چیزی در حدود ۱۵۰ جنگنده در اختیار دارند. نامشخص بودن آمار ایران به دلیل آن است که پس از جنگ به دلیل تحریمها بینالمللی نیروهای مسلح ایران دادههای هوایی خود را در حداکثر محرمانگی نگه داشتند.
در مقایسه نیروی هوایی باید به این نکته توجه کرد که با وجود برتری عددی نیروی هوایی ایران احتمالا برتری تکنولوژیک دست آذربایجانی است که ناوگان خود را با حمایت روسیه نوسازی کرده است.
اما بخش مهم دیگری از نیروهای هوایی بحث پهپادها است. در این جا هیچ آمار مشخصی از ایران و آذربایجان وجود ندارد، اما دو تجربه مهم وجود دارد.
آذربایجان نبرد آخر قرهباغ را به لطف کمک اطلاعاتی اسرائیل و پهپادهای بیرقدار ترکیه پیروز شد. با ورود پهپادهای ترک بیرقدار بود که برتری زمینی نیروهای نظامی ارمنستان از بین رفتن و ورق کامل بازگشنت.
پهپادهای انتحاری ایرانی در اختیار روسیه نیز در مقابل اوکراین عملکرد به نسبت موفقیت آمیز داشتند و توانستند از سد تجهیزات مدرن و آمریکایی عبور کنند.
شاید تکنولوژی در اختیار آذربایجان مدرنتر باشد، اما تکنولوژی در اختیار ایران در زمینه پهپاد بومی است و احتمالا ایران امکان استفاده بیشتری از پهپاد دارد.
در نتیجه به نظر میرسد در نیرو و تجهیزات نظامی دست ایران از نظر تعداد با اختلاف پرتر و در تکنولوژی نیز رقابت نزدیک است. اما باید این مسئله را نیز در نظر داشت که درگیری احتمالی ایران و آذربایجان حمایت اسرائیل و ترکیه از باکو را در پی خواهد داشت، چیزی که عامل مهمی در هر تقابلی است.