اخبار روز

مجموعه مقالات فتح‌الله مجتبایی درباره تاریخ و فرهنگ دو جلدی شد – بلادنیوز

  • مجموعه مقالات فتح‌الله مجتبایی درباره تاریخ و فرهنگ دو جلدی شد – بلادنیوز

    – اخبار فرهنگی –

    به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری بلادنیوز‌، جلد دوم کتاب «گفتارهایی در تاریخ و فرهنگ» اثر سیدفتح‌الله مجتبایی به‌ کوشش میترا حسنی منتشر شد.

    جلد دوم این مجموعه، در چهار فصل و 52 گفتار و نوشتار از سوی انتشارات مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) منتشر ‌شده است.

    این مجموعه گزیده‌ای از مقالات فتح‌الله مجتبایی است که در طی بیش از سه دهه فعالیت وی در حوزه دانشنامه‌نگاری در مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی گردآوری شده است.

    پیش از این دو مجموعه دیگر از مقالات  مجتبایی به نامهای بنگاله در قند پارسی و قال و مقال عالمی توسط انتشارات سخن به چاپ رسیده است.در جلد نخست  این مجموعه‌، مقالات دیگر، و چند مقاله از مقالات آن دو مجموعه انتخاب شده و با اعمال برخی اصلاحات در آنها، از جمله تکمیل برخی ارجاعات و منابع، و بازبینی و تغییر در شیوۀ ارجاعات برای انتشار به صورت جداگانه و مستقل از مجلدات مختلف دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی منتشر شده‌اند.

    کتاب و ادبیات ,

    سید‌فتح‌الله مجتبایی در پیشگفتار خود بر این اثر نوشته است: «آنچه در پیش نظر دارید، مجموعه‌ای است از نوشته‌ها و گفته‌های من که از سال‌های پیش در مجلات و مجالس گفت‌وگو و مصاحبه‌ها به‌طور پراکنده به‌صورت نوشته انتشار یافته است، و فرزندِ روحانیِ گرامی خانم میترا حسنی آنها را از منابع مختلف گردآوری کرده و با ویرایش و نظم و ترتیب شایسته به‌چاپ رسانده است. بعضی از این مطالب را شاید امروز نپسندم و یا با اوضاع و احوال فکری کنونی من موافق نباشد [اما] به‌هرحال این مجموعه نمودار تحولات فکری‌ من می‌تواند بود.»

    مجتبایی: مثنوی دایر‌ةالمعارف حیات فکری و روحی ملت ایران است

      کاظم موسوی بجنوردی، رئیس مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی نیز در یادداشتی بر این کتاب نوشته است: «پژوهش و تحقیق در آفاق گونه‌گون و پردامنه فرهنگ و تمدن ایران و زبان فارسی و پرتو پرنوری که بر سرزمین‌های اطراف و حتی دور دست افکنده است، به جامعیتّی نیاز دارد که به آسانی به دست نمی‌آید و باید در طول زمانی دراز و با صبر و حوصله و البته عشق و علاقه، شرایط فراهم شود؛ بسا که در بسیاری از موارد، تجدیدنظر در پژوهش‌های پیشین همچنان لازم است و پیوسته می‌باید آراء و نظرات جدید را در نظر آورد. در میان محققان عالی‌مقام روزگار ما، استاد معظّم جناب‌آقای دکتر سیّدفتح‌الله مجتبائی از حیث جامعیّت برای تحقیق و پژوهش در عرصه‌های مربوط به ادب و عرفان و تصوّف و ادیان جایگاهی خاص دارد و آثار استاد، گرچه به‌هیچ‌روی حاکی از وسعت اطلاع و دقّت نظر ایشان نیست، در مجموع به‌خوبی نشان می‌دهد که برای تحقیق درست و استوار علمی در باب فرهنگ و تمدن ایران چه شرایطی را باید در خود گرد آورد.»
     

    انتهای پیام/

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا