رئیس حزب «الکرامه» مصر: تجاوز اسرائیل به رفح یعنی پاره شدن توافق «کمپ دیوید» – بلادنیوز
رئیس حزب «الکرامه» مصر: تجاوز اسرائیل به رفح یعنی پاره شدن توافق «کمپ دیوید» – بلادنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری بلادنیوز، «حمدین صباحی» رئیس حزب «الکرامه» مصر و دبیرکل «کنگره ملی عربی» طی سخنانی درباره تحولات اخیر مربوط به جنگ غزه و ادعاهایی که رژیم اشغالگر برای تهاجم زمینی همزمان با تشدید حملات هوایی خود علیه منطقه رفح در جنوب نوار غزه و نزدیک به مرز مصر مطرح کرده است، گفت، هیچ یک از مصریها هرگونه تجاوز علیه رفح که درواقع تجاوز به مصر تلقی میشود را تحمل نمیکنند.
تجاوز به رفح منجر به پاره شدن توافق کمپ دیوید میگردد
حمدین صباحی در گفتوگو با شبکه المیادین اظهار داشت، اگر ارتش اسرائیل قصد تجاوز به رفح را داشته باشد، درواقع به اراده مصر تجاوز کرده است. هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح طبعا بر روابط مصر با این رژیم تاثیر خواهد گذاشت و مصر دیگر نمیتواند تجاوز و کشتارهای بیشتر در رفح را تحمل کند.
وی افزود، آنچه که درباره هشدارهای مصر به اسرائیل مبنی بر توقف توافق «کمپ دیوید» (توافق سازش مصر و رژیم صهیونیستی) منتشر شده است کاملا صحت دارد و تداوم و گسترش تجاوزات اسرائیل به رفح منجر به پاره شدن این توافق خواهد شد. تجاوز امروز به نوار غزه یک تجاوز سه جانبه جدید است که توسط آمریکا و انگلیس و اسرائیل انجام میشود.
دبیر کل کنگره ملی عربی در ادامه به سخنان «جمال عبدالناصر» رئیس جمهور فقید مصر اشاره کرده و گفت: «ما میجنگیم و تسلیم نخواهیم شد» . این مقولهای است که مقاومت امروز آن را اجرا میکند؛ جایی که استواری مقاومت و صبر اسطورهای مردم غزه در نهایت منجر به پیروزی آنها خواهد شد. در این میان «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر با هدف بهبود شرایط خود و به نحوی که در راستای منافع شخصی او و خواسته رژیم اشغالگر باشد، وارد معامله میشود.
طوفان الاقصی مهاجرت معکوس صهیونیستها را تشدید میکند
حمدین صباحی، 7 اکتبر 2023 (روز آغاز عملیات طوفان الاقصی) را مهمترین فصل مناقشه عربی و صهیونیستی دانسته و تاکید کرد، این روز یک زلزله بزرگ برای رژیم صهیونیستی در سطح اندیشه موجودیتی آن بود. درواقع عملیات طوفان الاقصی قرارداد بین طبقه نظامی حاکم بر رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان آن را فسخ کرد و این امر منجر به تشدید روند مهاجرت معکوس صهیونیستها از اراضی اشغالی خواهد شد.
وی درباره مذاکرات جاری در خصوص تبادل اسرا و آتشبس در غزه گفت، ما امروز در مرحلهای هستیم که مقاومت پیروز میدان بوده و نتانیاهو با حالتی شکستخورده به دنبال تصویری از پیروزی است. پاسخی که حماس (به چارچوب توافق پیشنهادی پاریس) داد، پاسخی هوشمندانه بود؛ چرا که نه حق فلسطینیها را نادیده گرفت و نه در مسیر رسیدن به توافق، سختگیری و مانعتراشی کرد. نتانیاهو جام زهر را خواهد نوشید و وظیفه قاهره در مذاکرات این است که او را از درخت پایین بیاورد (مجبور به امتیازدهی کند).
این مقام عربی درباره جبهه شمالی فلسطین اشغالی و درگیریهایی که میان حزبالله لبنان و ارتش اشغالگر وجود دارد گفت، آوارگی شهرکنشینان در شمال اراضی اشغالی مصداق بارزی بر فسخ قرارداد امنیتی بین ارتش اشغالگر و شهرکنشینان است. میراث مقاومت موجب شد تا حزبالله جایگاه شایسته خود را در وجدان عربی به دست بیاورد.
وی در پایان به وحدت عرصههای مقاومت و نقش یمن و عراق در نبرد کنونی و دفاع از مردم فلسطین اشاره و تاکید کرد، نقشی که یمن در این زمینه ایفا کرد، این نبرد را به گستره بینالمللی و جهانی رساند. همچنین کاری که مقاومت در عراق انجام میدهد ثابت میکند ما توان ایستادن در برابر قدرتهای بزرگ را داریم.
این درحالی است که دیروز روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد، دولت مصر به رژیم اسرائیل هشدار داده و تهدید کرده است که اگر ارتش این رژیم به محور رفح حمله کند، معاهده صلح 1979 بین قاهره و تلآویو را تعلیق خواهد کرد.
شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه طی 128 روز جنگ علیه این منطقه علاوه بر جمعیت خود، میزبان دهها هزار نفر از ساکنان نوار غزه از مناطق مرکزی و شمالی بوده و هم اکنون جمعیت این شهر نزدیک به یک و نیم میلیون نفر شده است.
مقامات ارشد صهیونیست طی روزهای اخیر به صراحت از نیت رژیم اسرائیل برای حمله به شهر رفح خبر دادهاند تا گذرگاه و حدفاصل این منطقه با مصر را به کنترل خود درآورند و به زعم خود، گردانهای باقیمانده حماس را در این منطقه از بین ببرند.
این اظهارات و تحرکات صهیونیستها باعث نگرانی قاهره شده و برخی منابع مطلع در منطقه نوشتند که مصر تعدادی تانک و تجهیزات در مرز مستقر کرده است.
برخی از ناظران بر این باورند که ارتش رژیم اسرائیل با توجه به ناکامی هایی که در شمال و مرکز غزه داشته، در آستانه توافق تبادل اسرا و آتش بس، با این خط و نشان کشیدنها به دنبال امتیازگیری از جنبش حماس بوده و فشار افکار عمومی و نیز مخالفت برخی کشورهای حامی صهیونیستها با طرح حمله به رفح زیاد است و تلآویو به دنبال حمله جدی نیست.
انتهای پیام/