میرزویان: ارمنستان به بازگشایی ارتباطات منطقهای متعهد است – بلادنیوز
میرزویان: ارمنستان به بازگشایی ارتباطات منطقهای متعهد است – بلادنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری بلادنیوز، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، با استقبال گرم از سه وزیر امور خارجه کشورهای منطقه که در قالب سومین اجلاس همکاریهای منطقهای قفقاز جنوبی شرکت داشتند، آنها را در آغوش گرفت. تنها استثنا آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان بود که تنها به دست دادن بسنده کردند.
سومین نشست پلتفرم همکاریهای منطقهای «3+3» پس از جنگ 44 روزه قرهباغ به پیشنهاد ترکیه شکل گرفت و شامل کشورهای قفقاز جنوبی، روسیه، ایران و ترکیه است. از بین کشورهای قفقاز جنوبی، تنها گرجستان در این نشست شرکت نمیکند.
وزیر امور خارجه ارمنستان، در سخنرانی خود در نشست وزرای خارجه پلتفرم مشورتی منطقهای «3+3» در استانبول اظهار داشت: مایلم از ترکیه و همکارم هاکان فیدان بابت برگزاری نشست وزرای پلتفرم مشورتی منطقهای «3+3» در استانبول تشکر کنم. ارمنستان برای مشاورهها و ارتباطات منطقهای اهمیت بسیاری قائل است. گفتوگوی مستمر و صادقانه، تقویت ارتباطات میان مردم، بازسازی پیوندهای تجاری و اقتصادی، و تضمین فراگیر بودن ابتکارات و برنامههای منطقهای، پیششرطهای مهمی برای غلبه بر تنشهای موجود و رسیدن به همکاری بهتر، توسعه و رفاه میان کشورهای ما است.
وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرد: ما عمیقاً معتقدیم که رویکردهای مسئولانه و تلاشهای سازنده تمام بازیگران منطقهای برای دستیابی به این هدف، به طور قابلتوجهی به برقراری صلح و ثبات در منطقه کمک خواهد کرد. ارمنستان به عنوان حامی دیرینه ارتباطات حملونقل فراگیر و غیر تبعیضآمیز، به طور صادقانه به بازگشایی همه ارتباطات اقتصادی و حملونقلی در منطقه علاقهمند است.
میرزویان تأکید کرد: دیدگاه ما در مورد تقویت ارتباطات منطقهای به وضوح در طرح «چهارراه صلح» منعکس شده است که یک سال پیش توسط نخستوزیر ارمنستان ارائه شد. هدف اصلی این پروژه توسعه ارتباطات بین تمام کشورهای منطقه و فراتر از آن است. این شامل بازسازی، ساخت و بهرهبرداری از جادهها، راهآهنها، خطوط لوله، کابلها و خطوط برق میشود. برای اجرای این پروژه، چهار اصل کلیدی وجود دارد: احترام به حاکمیت و صلاحیت همه کشورها، برابری و متقابل بودن. در صورت تحقق، پروژه «چهارراه صلح» میتواند به بخشی جداییناپذیر از مسیرهای لجستیکی جهانی تبدیل شود و سرعت و کارایی حملونقل کالاها را افزایش دهد. خوشحالم که تأکید کنم این ابتکار از سوی بسیاری از شرکای ما مورد استقبال قرار گرفته است و ایران در میان اولینها بود. با تعهد متقابل برای گسترش روابط تجاری و ارتباطی، ارمنستان گامهای عملی فعالی در جهت ساخت بزرگراه شمال-جنوب برداشته و مزایای استفاده از بندر چابهار را ارزیابی میکند. همچنین، ارمنستان در حال همکاری برای کاهش متقابل عوارض جادهای بین کشورهای ما است.
وزیر خارجه ارمنستان خاطرنشان کرد: با توسعه بیشتر قابلیتهای خدمات مرزی و کنترل گمرکی خود با همسایگان، خدمات مرزی ارمنستان از تاریخ 1 ژانویه 2025 به طور کامل مسئولیت تأمین عملکرد گذرگاه مرزی ارمنستان-ایران را بر عهده خواهد گرفت. در این زمینه، مایلم مراتب قدردانی خود را از نهادهای مربوطه فدراسیون روسیه به خاطر حمایتها و خدمات ارائهشده در طول این سالها ابراز کنم. همچنین با خوشحالی اعلام میکنم که پس از ارزیابی مشترک پل بین ارمنستان و ترکیه، ارمنستان ساخت و تجهیز فنی گذرگاه مرزی مارگارا در مرز ارمنستان و ترکیه را به پایان رسانده است. علاوه بر این، ارمنستان و ترکیه توافق کردهاند که نیازهای فنی مربوط به عبور از مرز با استفاده از خط آهن گیومری-قارص را به صورت مشترک ارزیابی کنند. این اقدامات در تکمیل تصمیمات قبلی دو کشور در مورد برقراری پروازهای مستقیم و لغو محدودیتهای مربوط به حملونقل هوایی میان ارمنستان و ترکیه است. راهاندازی خط آهن گیومری-قارص بین ارمنستان و ترکیه، همراه با اتصال ریلی بین ارمنستان و آذربایجان، بهطور مستقیم ارتباط مؤثری را بین خلیجفارس، دریای سیاه، دریای خزر و دریای مدیترانه فراهم خواهد کرد. با در نظر گرفتن این چشمانداز، همانطور که همه شما مطلع هستید، ما به آذربایجان پیشنهاد دادهایم تا زیرساختهای ریلی خود را مجدداً راهاندازی کند و همچنین راهکارهایی برای تسهیل در عبور از مرز و سادهسازی روندهای گمرکی و فراهم آوردن برخی مکانیزمهای امنیتی اضافی با احترام کامل به حاکمیت و صلاحیت دو کشور ارائه کردهایم.
آرارات میرزویان در پایان سخنرانیاش تأکید کرد که ارمنستان بهطور صمیمانه علاقهمند به تقویت توسعه کریدورهای منطقهای و وابستگیهای خود با همسایگانش است و این موضوع را بارها نشان داده است. این اقدام بر اساس اصول منشور سازمان ملل، بهویژه احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی، عدمنقصان مرزهای بینالمللی و استقلال سیاسی استوار است.
انتهای پیام/