سید حسن خمینی: برای ورزش بانوان هیچ وقت مانع دینی وجود نداشت – بلادنیوز
سید حسن خمینی: برای ورزش بانوان هیچ وقت مانع دینی وجود نداشت – بلادنیوز
به گزارش بلادنیوزبه نقل از خبرآنلاین، سید حسن خمینی در دیدار اعضای هیأت رئیسه و جمعی از ورزشکاران فدراسیون ورزش دانشآموزی کشور با تسلیت شهادت امام هادی(ع)، گفت: واقعیت این است که یک اتفاق خیلی خوبی افتاده است. ما همیشه در سطح نوجوانان و جوانان ورزش توفیقی نداشتیم و الآن هم سالها است که مثلا تیم امید ما در فوتبال به المپیک نمیرود.
بنا بر روایت جماران، سید حسن خمینی افزود: معلوم بود که به سطوح پایین ورزش چندان اهمیتی داده نمیشود و در سطح بزرگسالان میتوانستیم حرفی برای گفتن داشته باشیم. معنایش این است که پایههای ورزش یا مورد توجه نیست و یا اینکه اگر هم مورد توجه هست، به صورت منظم، مرتب و علمی مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه ورزش با «سرمایهگذاری نسلی» پیش میرود، تأکید کرد: یک کشوری میتواند در بازه بسیار کوتاهی چند نفری را تربیت کند و بعد آنها هم در یک رشته و مقطعی امتیاز هم بگیرند ولی مانند یک نسل طلایی تمام بشوند و بروند. ولی کشورهایی که از سطح آموزشگاهها سرمایهگذاری در رشتههای ورزشی را شروع میکنند، ادامه پیدا میکند؛ ممکن است چند سالی فراز و فرود پیدا کند ولی یک نسلی حرکت میکند؛ مثل کشتی در کشور خودمان یا فوتبال که در آمریکای لاتین اینگونه است.
سید حسن خمینی ادامه داد: این اتفاق در کشور کشور خیلی خوب است که این کار از آموزشگاهها شروع شده و دقیقا مدارس جایی است که باید شروع شود. مدارس محل رشد ورزش است. اگر به آن توجه شود، ورزش قهرمانی بیهزینه و سودده میشود و اگر به آن توجه نشود، شما در ورزش قهرمانی باید هزینه بسیار سنگین بکنید و آن هم دوباره یک دوره پدیده میآید و بعد فروکش میکند.
وی تأکید کرد: اگر میخواهیم درازمدت در ورزش جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم، ورزش باید از مدارس شروع شود. نکته بعدی این است که استعدادیابی که ممکن است در مدرسه یک بخش بسیار دور یک نفری را پیدا کرد و سلسله مراتب را بالا آمد و قهرمان المپیک شد، باید مورد تشویق قرار بگیرد که بقیه معلمهای ورزش هم انگیزه کار بهتری پیدا کنند.
او با بیان اینکه ورود فدراسیون ورزش دانشآموزی به هیأت رئیسه فدراسیونها و مجمع عمومی بسیار خوب است، ادامه داد: چون تعداد اعضای مجمع عمومی زیاد است، شاید تک رأی تأثیری نداشته باشد ولی حضور در هیأت رئیسه خیلی مؤثر است. حتما از مدیران باهوش و استعدادیاب بالا استفاده کنید و آرام آرام آنها در همان فدراسیونها محور جمع میشوند؛ چون اندیشه آنها قویتر است، بقیه هم به حرف آنها توجه میکنند.
وی در خصوص ورزش بانوان نیز گفت: یکی از عللی که چند سال اخیر در بازیهای آسیایی، المپیک و المپیک دانشآموزی توانستیم یک جهشی انجام بدهیم، ورود خانمها به عرصه مدالآوری بوده است. هیچ وقت مانع دینی وجود نداشت؛ ممکن است ذهنیتهای سنتی ما برای ورزش بانوان مانع باشد که الحمدلله برداشته شده و این مورد هم باز در مدارس خیلی قویتر میشود کار کرد.
سید حسن خمینی یادآور شد: خانمها به خاطر این فاصله زمانی که عقب افتاده بودند، بیشتر علاقه دارند و ورود دختران به این عرصهها بسیار نکته خوبی است؛ و نکته جالبی هم هست که با اینکه کشورهای دیگر جهان ممکن بود این موانع را نداشتند و ما با فاصله دیرتری از آنها شروع کردیم، در خیلی از رشتهها خانمها به راحتی توانستهاند بیایند و حتی در ورزشهای گروهی که جمع شدن همه زیر چتر یک مربیگری کار سختتری است، مدالهای خیلی خوبی بگیرند. این هم باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: ورزش یکی از مهمترین و شاید بشود گفت مهمترین نقطه آسیبزدایی فرهنگی است. در جامعه امروز ورزش کردن نیست که احیانا فساد میآورد و ورزش نکردن است که ناهنجاری فرهنگی میآورد. با ورزش میشود به ستیز ناهنجاریهای فرهنگی رفت. ناهنجاری فرهنگی فقط مسائلی نیست که احیانا در حوزه اخلاقیات پدید میآید؛ بحث اعتیاد و مشکلات اجتماعی دیگری است که شاید در جامعه پدید آید و جامعه را هدف گرفته است.
سید حسن خمینی تأکید کرد: قطعا هیچ جایی برای گسترش فرهنگ و گسترش ورزش قهرمانی بهتر از ورزش دانشآموزی نیست و توجه به این میلیونها نفر که با انگیزههای بسیار قوی وارد این عرصه میشوند و رقابتهایی که برای آنها بسیار جذاب است و نشاط جوانانهای که پیدا میکنند و بعد پیشرفتی که میتوانند در این مسأله انجام بدهند، خیلی ارزشمند است.
وی با تأکید بر اینکه معلمان تربیت بدنی آموزش و پرورش بزرگترین سرمایه هستند، افزود: شاید هیچ سازمان یا فدراسیونی چنین عرصه گستردهای از حیث نیرو ندارد که اینها بتوانند همکاری کنند اما سازماندهی و ارتباطگیری میخواهند و با آنها تعامل بیشتری بشود؛ احساس هم بکنند که اگر پیشرفتی در جایی حاصل میشود، کار آنها دیده میشود.
سید حسن خمینی در بخش دیگری از سخنان خود در زمینه خود دانشآموزان و قهرمانان گفت: دوره خیلی خوبی از زندگی شما است و قدر این دوره را بدانید. البته قدر دانستنش به این است که بدانید این دوره نوجوانی عبور میکند و تمام میشود و برای رسیدن به یک هدف دیگری چه بخواهید و چه نخواهید از این دوره عبور میکنید. این نقطه باید سکوی رسیدن به یک نقطه دیگری باشد.
وی یادآور شد: حضرت امام جملهای دارد و میگوید در همه ابعاد انسانی ورزش کنید. یعنی بدانید جسمتان خیلی مهم است ولی روح، ایمان و سواد شما هم مهم است. من نمیخواهم بگویم همه شما دکتر یا مهندس بشوید؛ ولی در همان رشتهای که کار میکنید، دانش پیدا کنید. الآن هم مسائلش در فضای مجازی هست؛ جستوجوگر و کاوشگر باشید. همه قهرمانان بزرگ تمام میشوند و یواش یواش سر و صداها هم تمام میشود؛ ولی کسانی که ماندهاند، کاری کردهاند و نکتهای بوده است.
وی تأکید کرد: «قدر بدانید» یعنی این دوره را سکوی پرش برای آینده خودتان قرار بدهید. یک دورهای میرسد که این زمانه گذشته و این بدنها نحیف شده و آسیبها پدید میآید و انسان ناتوان میشود؛ لذا مطالعه کنید که باید چه مسیری را پیش بروید. هدفتان را اول شدن قرار بدهید و به هیچ مرتبه پایینی رضایت ندهید. آدم همیشه باید در یک رقابت پیش برود؛ چون رقابت انسان را پیشرفت میدهد و میتواند تعالی پیدا کند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه روزهای خوبی در پیش روی ورزش دانشآموزی باشد، اظهار داشت: اگر ورزش دانشآموزی ما رشد کند، ورزش کشور رشد میکند؛ بدون اینکه کسی کاری کند، از دل همین استعدادهاه صدها نتیجه بر میآید.
در پایان این دیدار لوح عضویت افتخاری در هیأت رئیسه فدراسیون ورزش دانشآموزی کشور به سید حسن خمینی اعطا شد.