اعلام پرمخاطبهای تلویزیون به جای نظرسنجی با ۱۶۲! – بلادنیوز
اعلام پرمخاطبهای تلویزیون به جای نظرسنجی با ۱۶۲! – بلادنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری بلادنیوز، رسانهها چند روزی است طبق روال سالهای گذشته منتظرِ نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما بودند که اخیراً از این نظرسنجیها و اعلام تعداد مخاطبان تلویزیون و برنامهها و سریالها خبری نیست.
پیمان جبلی رئیس صداوسیما در ایام نوروز در حاشیه حیاط دولت اعلام کرد که 8 درصد افزایش مخاطب در ایام نوروز 1403 نسبت به سال گذشته اتفاق افتاده است. حتی این رشد مخاطب را میتوان در زمستان سال گذشته نسبت به ماههای قبل از آن مشاهده کرد.
این بار روابط عمومی رسانه ملّی در خبری پرمخاطبهای تعطیلات نوروزی و رمضانی را با درنظر گرفتن سامانه امور ارتباط با مخاطبان (162) اعلام کرد.
«از میان شبکههای تلویزیونی و رادیویی به ترتیب شبکههای سه، دو، چهار، آیفیلم و یک دارای بیشترین تماسهای مردمیبودهاند که این پیامها شامل موضوعات و برنامههای مختلف میشود.
از میان برنامههای شبکه سه سیما برنامه «محفل» و سریال «هفتسر اژدها»، شبکه دو سیما برنامههای «پاورقی» و «نوسان»، شبکه چهار سیما برنامه «زندگی پس از زندگی» با اختلاف زیاد از سایر برنامهها و برنامه «چهارگاه»، شبکه آیفیلم پخش سریالهای جذاب و متنوع بهویژه سریالهای «پایتخت» و «دلدادگان»، شبکه یک سیما سریالهای «سنجرخان» و «زیرخاکی4» بیشترین سهم برنامههای تلویزیونی در پیشنهادها، درخواستها و قدردانیهای مخاطبان در تماس با سامانه 162 را به خود اختصاص دادند.
مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره برنامه «محفل»، شامل تشکر از محتوای جذاب، اثرگذار، آموزنده و معنوی، اجرای مسلط رسالت بوذری، حضور داوران شایسته و همچنین تشکر از عوامل برنامه و درخواست پخش بیشتر چنین برنامههایی و تغییر زمان پخش به دلیل تداخل با پخش برنامه«زندگی پس از زندگی» شبکه چهار سیما بودهاست.
مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره سریال «هفتسر اژدها»، شامل تشکر از محتوای جذاب و آگاهیبخش، پرداختن به مسائل روز جامعه و فیلمنامه سریال بوده است. مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره برنامه «پاورقی»، شامل تشکر از محتوای جذاب، روشنگرانه، آگاهیبخش و آموزنده و اجرای توانمند آقای شهبازی و درخواست تداوم و افزایش مدت زمان پخش برنامه میباشد. مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره برنامه «نوسان»، شامل تشکر از محتوای روشنگرانه و آگاهیبخش، اجرای توانمند مجری و درخواست افزایش مدت زمان پخش برنامه بودهاست.
مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره برنامه «زندگی پس از زندگی»، شامل تشکر از محتوای روشنگرانه، مفید، آموزنده و اثرگذار، اجرای توانمند آقای موزون و درخواست تداوم و تغییر زمان پخش برنامه به علت تداخل با پخش برنامه «محفل» شبکه سه سیما بوده است. مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره برنامه«چهارگاه»، شامل تشکر از محتوای فاخر، وزین و نوآورانه و تشکر از عوامل برنامه بودهاست.
مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره سریالهای شبکه آیفیلم، شامل تشکر از پخش سریالهای جذاب و متنوع بهویژه سریالهای جذاب «پایتخت» و «دلدادگان» بوده است. مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره سریال«سنجرخان»، شامل تشکر از محتوای جذاب، اثرگذار و تاریخی، فیلمنامه و کارگردانی قوی، بازی خوب بازیگران و پوشش محلی و زیبای آنها بودهاست. مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره سریال «زیرخاکی4»، شامل تشکر از محتوای جذاب، سرگرمکننده و طنز و بازی خوب بازیگران سریال بوده است.»
با نگاهی به این نوع نظرسنجی اعلام شده باید به چند نکته اشاره کرد:
اول: نظرسنجی مرکز تحقیقات با درنظر گرفتن چند نوع فرآیند ارزیابی (از تلفنی تا میدانی) به دست میآمد که شاید جامعتر به نظر میرسید.
دوم: درصد اعلام شده هرکدام از سریالها و برنامهها نشان میداد در وهله اول چقدر مردم بیننده تلویزیوناند و از طرفی دیگر چقدر آن سریال و برنامه را دنبال کردند و نسبت به آن رضایتمندی داشتند.
سوم: فرای از مشکلی که معمولاً تلویزیونیها این روزها به آن اشاره میکنند که به جهت بالا رفتن تقاضای بینندگان نسبت به فضایمجازی یا همان برودبندها، برودکستها با کاهش مخاطب مواجه شدهاند. اما برنامه یا سریالی خوب ساخته شود حتماً بیننده خودش را خواهد داشت. همچون زیرخاکی که با فاصله زیادی نسبت به دو سریال دیگر در ایام نوروز و رمضان پیش رفت و در تلوبیون هم میتوان به این حقیقت پی برد. البته این روزها «نونخ» با شروع خوب و طوفانیاش توجه بینندگان بسیاری را به خودش جلب کرده است.
چهارم: با نگاهی به همین نظرسنجی اعلام شده باز میتوان به این نکته رسید که چقدر مخاطب نوستالژیها (تکراریها) همچون پایتخت و دلدادگان را به سریالهای جدید ترجیح داده است. کما اینکه سریالهای میوه ممنوعه، خانه به دوش و زیرزمین هم جزو سریالهای پیشتازیاند که مخاطب در زمان پخش سریالهای جدید به غیر از «نونخ» علاقهمند است آن سریالها را بعد از چندین بار پخش، تماشا کند. همین نظرسنجی گویای این نکته است که مخاطب چه نوع سریالهایی را دوست دارد و چرا بیشتر به سمتِ «نوستالژیها» میرود؟! اگر علاقهمندی صرف به نوستالژیها را کنار بگذاریم حتماً نوع ساخت، فیلمنامه پرکشش و بقیه موارد حائز اهمیت بوده است.
انتهای پیام/