آخرین وضعیت فرودگاه صنعا پس از حملات رژیم صهیونیستی – بلادنیوز
آخرین وضعیت فرودگاه صنعا پس از حملات رژیم صهیونیستی – بلادنیوز
«فاروق علی» خبرنگار بلادنیوز در صنعا گزارش داد: رژیم صهیونیستی روز سهشنبه در دومین حمله خود به خاک یمن در واکنش به اصابت موشک بالستیک مافوق صوت یمنی به فرودگاه بنگوریون تلآویو، علاوه بر فرودگاه بینالمللی صنعا، تأسیسات نیروگاهی و تعدادی از کارخانهها را هدف حملات کوردلانه خود قرار داد.
.
این حملات علاوه بر تخریب کامل فرودگاه بینالمللی صنعا، سبب قطع برق در بخش عمدهای از مناطق شهری صنعا به دلیل هدف قرار دادن نیروگاه برق حزیز و ذهبان شد.
«خالد الشایف» مدیر فرودگاه بینالمللی صنعا در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار بلادنیوز در تشریح خسارات وارده به این فرودگاه اظهار داشت: حملات علاوه بر سالنهای ورودی و خروجی فرودگاه، تجهیزات امنیتی و فنی، اداره تدارکات و همچنین تعدادی از هواپیماهای موجود در آن را هدف قرار داده است. صهیونیستها علاوه بر این با استفاده از 8 بمب، اقدام به تخریب کامل باند اصلی و فرعی فرودگاه بینالمللی صنعا کردند.
مدیر فرودگاه صنعا در ادامه افزود: این حملات همچنین باعث تخریب شبکه ارتباطاتی فرودگاه و همچنین 6 فروند هواپیمای موجود بر روی باند فرودگاه شد. 3 فروند هواپیما متعلق به خطوط هواپیمایی یمن و یک فروند هواپیمای شرکت هواپیمایی «السعیده» یمن هم هدف حمله قرار گرفتند. این حملات همچنین دو فروند هواپیمای غیرنظامی دولت یمن را نیز از بین برد. رژیم صهیونیستی در عین حال اداره کل تأمین سوخت هواپیماها را هم هدف حمله خود قرار داد.
«انیس الاصبحی» سخنگوی وزارت بهداشت یمن با شرکت در کنفرانسی مطبوعاتی در محل فرودگاه بینالمللی صنعا در گزارشی پیرامون جزئیات این حمله وحشیانه صهیونیستها به خبرنگاران و رسانههای بینالمللی گفت: در طول 24 ساعت نخست پس از حملات رژیم صهیونیستی دست کم 7 شهید و 94 زخمی به بیمارستان و مراکز درمانی منتقل شدند. این اعداد ممکن است ظرف ساعات و روزهای آتی افزایش یابند.
سخنگوی وزارت بهداشت یمن در ادامه با تشریح جزئیات حملات روز سهشنبه به خاک یمن اظهار داشت: در این سلسلهحملات هوایی، کارخانه سیمان باجل، بندر حدیده، فرودگاه بینالمللی صنعا، کارخانه سیمان عمران، منطقه عصر، نیروگاه برق حزیز و ذهبان هدف قرار گرفتند. بمباران مستقیم این مراکز که دروازه ورود کمکهای بشردوستانه بینالمللی به این کشور به شمار میروند با هدف تشدید محاصره و گرسنگی دادن به ملت یمن انجام میشود.
«یحیی السیانی» معاون وزیر حمل و نقل و رئیس شورای عمومی هواپیمایی کشوری یمن نیز در خلال این کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: در جریان حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی علاوه بر تخریب سالنهای فرودگاه، برج مراقبت، باندهای فرود و سیستمهای امنیتی همچون اطفای حریق، چک و کنترل محیط فرودگاه و تأسیسات فنی آن تخریب شدند.
وی افزود: در این حمله دو هواپیمای غیرنظامی از جمله یک فروند ایرباس A320 و یک فروند ایرباس A330 که نقل و انتقال مسافران را عهدهدار بودند هدف قرار گرفتند. همچنین برخی از هواپیماها از جمله یک هواپیمای کارگو و یک فروند بوئینگ 727 که به سبب بیش از ده سال محاصره از چرخه خدمترسانی به مسافرین یمنی خارج شده بودند، نابود شدند.
السیانی در عین حال متعهد شد فرودگاه بینالمللی صنعا بار دیگر به سرعت بازسازی و فرایند خدمترسانی خود را به منظور حمل و نقل مسافرین از جمله انتقال مجروحان به کشور اردن آغاز خواهد کرد.
معاون وزیر حمل و نقل دولت یمن در همین راستا از تلاشهای بیوقفه تیمهای فنی و اطفای حریق برای مهار آتش و تشکیل کمیتهای به منظور آمادهسازی مجدد فرودگاه صنعا برای استقبال از پروازهای حامل کمکهای بشردوستانه به این کشور خبر داد.
«خلیل حجاف» سرپرست شورای اداره خطوط هواپیمایی یمن اعلام کرد: ارزیابیهای اولیه، خسارات وارده به فرودگاه صنعا را بیش از 500 میلیون دلار برآورد میکنند. وی در ادامه گزارش داد تیمهای فنی در تلاشی شبانهروزی برای از سرگیری فعالیت فرودگاه صنعا قرار دارند.
«علی تیسیر» سرپرست وزارت دادگستری و حقوق بشر یمن با اشاره به اهداف سلسلهحملات مشترک آمریکایی، صهیونیستی و انگلیسی به خاک یمن افزود: در این حملات تنها اهداف غیرنظامی و تأسیسات و زیرساختهای حیاتی، هدف حملات هوایی قرار گرفتهاند که این اقدامات همگی نقض فاحش قوانین بشردوستانه بینالمللی و معاهده هوانوردی بینالمللی کشوری (شیکاگو) در سال 1944 و معاهدات ژنو به شمار میروند و در زمره جنایات جنگی جای میگیرند.
در سلسلهحملات هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی به یمن، اهداف غیرنظامی و تأسیسات خدماتی هدف تجاوز قرار گرفتند؛ جایی که بیشترین سهم از این بمبارانها به فرودگاه بینالمللی صنعا اختصاص داشت که منجر به نابودی این فرودگاه و هر آنچه در آن بود، شد.
انتهای پیام/؛