قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازمالاجرا شد – بلادنیوز
قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازمالاجرا شد – بلادنیوز
طهورا نوروزی، مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری بلادنیوز، با اشاره به لازمالاجرا شدن قانون عفاف و حجاب در کشور و اطلاعیه نیروی انتظامی در برخورد با هنجارشکنان از امروز، اظهار داشت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری حجاب در کشور ما مرّ قانون و موضوعی کاملاً شرعی است. یعنی گروه مخاطب آن، همه افراد جامعه در هر جایگاه و منصبی است. ضمن آنکه زنان و دختران عزیز جامعه ما دارای تشخص اجتماعی و قانونپذیر هستند.
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب تصریح کرد: با وجود آگاهی که در بین مردم طی دو سال گذشته به وجود آمده افراد هنجارشکن زیر یک درصد جامعه را تشکیل میدهند که البته علت هنجارشکنی هم ناآگاهی است.
او خاطرنشان کرد: نحوه مواجهه با این افراد توسط نیروی محترم انتظامی باید به شکل مکانیزه باشد تا از هر گونه سوءاستفادهای جلوگیری شود و از طرفی حقوق شهروندی افراد رعایت شود. همچنین نظارت بر اجرای قانون حجاب و ثبت تخلفات آن مانند هر قانون دیگری باید به شکل مکانیزه باشد. تردیدی نیست که مواجهه رو در رو با مردم نتیجه عکس خواهد داد.
قانون حجاب برای همه افراد جامعه لازم الاجراست
نوروزی یادآوری کرد: قانون حجاب و عفاف با نگاه شرعی بیشتر جنبه فردی دارد یعنی افراد خود به واسطه اعتقادات آن را رعایت میکنند، اما بعد قانونی حجاب جنبه اجتماعی و هنجار محوری دارد.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه حجاب مسئلهای قانونی است که باید شمولیت داشته باشد، خاطرنشان کرد: اینطور نباشد که قشری درگیر آن باشد و گروهی خود را جدای از این قانون بدانند. باید این دیدگاه وجود داشته باشد که همه در برابر قانون باید برابر باشند.
او ادامه داد: بنابراین قانون بر اساس موقعیت، جایگاه و یا هر عنوان دیگری نباید تغییر کند و اگر مدیر یا سلبریتی و یا هر فرد دیگری بر خلاف قانون عمل کنند و یا ترک فعل کنند، به مثابه یک شهروند عادی هستند.
حجاب هنجار اجتماعی است نه اجبار دینی
مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب درباره مسئله حجاب به عنوان یک هنجار اجتماعی اظهار داشت: قانون یعنی هنجار اجتماعی و هر هنجاری باید از سوی آحاد مردم جامعه رعایت شود. تردیدی نیست که جمهوری اسلامی ایران نمیخواهد هیچ فردی را به اجبار دیندار کند لذا آن نقطهای به حاکمیت مربوط میشود که فرد وارد عرصه اجتماع شده و موضوع شرعی از جنبه فردی به سمت هنجار اجتماعی میرود.
نوروزی خاطرنشان کرد: حوزه اعتقادات افراد در حریم خصوصی به خودشان بر میگردد اما زمانی که در جامعه حضور پیدا میکنند باید قانونپذیر باشند.
او با اشاره به اینکه هر جامعهای قانونی دارد و قوانین در اغلب جوامع مبتنی بر ارزشهاست، گفت: یکی از مبانی قانون در کشورها عادات، عرف و مصالح جامعه است. حتی در غرب هم دایرهای از قوانین ریشه در عرف و ارزشها دارد.
نوروزی با اشاره به اختلاط بحثی در موضوع حجاب، اظهار داشت: برخی اشخاص بلافاصله در بحث حجاب میگویند «لا اکراه فی الدین» در حالی که موضوع اکراه در پذیرش و اعتقاد است. اما تبدیل شدن آن به هنجار اجتماعی نیازمند قانونپذیری ست و اجبار دین نیست. حتی در بسیاری از کشورهای اروپایی و امریکایی هم بر اساس عرف آن کشور قانون پوشش وجود دارد و فقط تفاوت در حدود و نوع آن است.
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به فصل الخطاب مقام معظم رهبری مبنی بر قانونی و شرعی بودن حجاب در کشور اظهار داشت: تمام دستگاهها از نهاد قانونگذاری تا نهاد قضایی و انتظامی کشور باید تمام عزم و توان خود را به میدان بیاورند و مسئله حجاب را به عنوان یک قانون مصوب در کشور اجرا کنند.
او تصریح کرد: تردیدی نیست که اجرای قانون برخلاف خواسته دشمنان نباید به تشنج کشیده شود. مثل همه قوانینی که مصوب و اجرا میشود نیاز به امنیت و آرامش داریم.
حجابِ ایدئولوژیک، فضاسازی معاندان است
مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب در ادامه با اشاره به جهتدهی رسانههای معاند در اجرای قانون عفاف و حجاب در کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل ناآگاهی گروه اندکی اجرای این قانون توسط رسانههای معاند سو و جهت داده میشود و به سمت ایدئولوژیک برده میشود.
او ادامه داد: این در حالی است که حجاب درعرصه اجتماعی ایدئولوژیک نیست، بلکه قانونی با سلسله مراتب است. متن شفاف و بدون ابهام، حدود مشخص، شمولیت قانون، مجری آموزش دیده و نظارت کافی و رعایت حقوق شهروندی و غیره از خصوصیات عمومی قانون است.
نوروزی در پایان تصریح کرد: مردم ما قانونپذیر و هنجارپذیر هستند و حتی کسانی که اعتقادی به حجاب ندارند نسبت به قانون تمکین دارند.
او یادآوری کرد: زنان تحصیلکرده و نخبه و همچنین مادران فهیم این سرزمین، طعمه سناریوسازی رسانههای معاند نخواهند شد و قشر کمتر از یک درصد هنجارشکنی که امروز در جامعه میبینیم، اگر آگاهی داشته باشند به طور قطع مقابل قانون نخواهند ایستاد.
انتهای پیام/