پایاننامهای که مهرجویی برای حضرت ابراهیم نوشت/ برگزاری جلسه هماندیشی تهیهکنندگان با مدیرعامل خانه سینما – بلادنیوز
پایاننامهای که مهرجویی برای حضرت ابراهیم نوشت/ برگزاری جلسه هماندیشی تهیهکنندگان با مدیرعامل خانه سینما – بلادنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری بلادنیوز، پایاننامهای جالب که منتقد سینما در یادبود داریوش مهرجویی از آن پرده برداشت، و دیدار نمایندگان اتحادیه تهیهکنندگان با مدیرعامل خانه سینما را بههمراه جزئیات در ادامه ببینید:
ماجرای پایاننامهای که مهرجویی برای حضرت ابراهیم نوشت
مراسم یادبود داریوش مهرجویی در قالب تحلیل و بررسی سینمای داریوش مهرجویی همزمان با چهلمین روز درگذشت فیلمساز جریانساز سینمای ایران، عصر روز سهشنبه 14 آذر ماه سال جاری با حضور جواد طوسی، احمد طالبینژاد پژوهشگران سینما و از اعضای انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران، مرتضی فرشباف سینماگر و سیروس الوند فیلمساز در سالن سیفالله داد خانه سینما شماره یک برگزار شد.
علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما، جعفر گودرزی رییس انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمای ایران، رضا صائمی رییس کمیته فرهنگی انجمن، هارون یشایایی تهیهکننده فیلم سینمایی «اجارهنشینها»، علی ملاقلیپور فیلمساز، ذبیحالله رحمانی بازرس انجمن از جمله حاضران در نشست بودند.
در ابتدا جعفر گودرزی رییس انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: امیدوارم در این روزهای تلخ و سخت، سهمتان از آرامش و سلامتی همیشه افزون باشد. جای داریوش مهرجویی و هنرمندان بزرگی که سهم اساسی در سینمای پیشروی ایران داشتهاند همیشه در ذهن و جان ما هست.
علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما نیز در سخنانی عنوان کرد: مهمترین ویژگی این نشست، اندیشه است. اینجا هم از جانب میزبان و هم از حیث موضوع، با اندیشه مواجه هستیم، اندیشه بهمفهوم عالی، متعالی و فلسفی خودش، اندیشهای که آدم خاکی و انسان زمینی را میتواند تا درجه اشرف مخلوقات هم برساند. این اندیشه بوده که در طول تاریخ به هنر و متعاقب آن به سینما اعتبار داده است. در سینمای ایران، از مهمترین اشخاصی که اندیشه را بهمفهوم واقعی خودش در فیلم متجلی کرد، بی تردید، داریوش مهرجویی بزرگ بوده است.
سیروس الوند نیز در ادامه، گفت: مهرجویی واقعاً بزرگ سینمای ما بود؛ چه بهلحاظ سنی و چه بهلحاظ سابقه کار از «الماس33» تا «گاو» و غیره، سینمای ایران، به مهرجویی دین دارد.
احمد طالبینژاد هم یادآور شد: خیلیها فکر میکنند مهرجویی سینما خوانده است در صورتی که درست نیست، سینما را در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا انتخاب کرد ولی در مصاحبهای گفت؛ نود درصد استادان ما، هیچ شناختی از جریانهای نوین سینما از جمله نئورئالیسم در ایتالیا یا موج نو در فرانسه نداشتند. تمام هم و غم آنها این بود که شما بتوانید فیلم استودیویی و بهقول معروف «بفروش» بسازید. ازاینرو، ترک تحصیل میکند و شانسی که میآورد، میتواند در همان دانشگاه، رشته فلسفه بخواند که نکته مهمی است. ریشه اندیشگی و سواد عمومی داریوش مهرجویی متأثر از رشته فلسفه است، البته استعداد شخصی، شرایط خانوادگی و فرهنگیای را که در آن رشد یافته است، نمیتوان نادیده گرفت.
وی به رمان «در خرابات مغان» نوشته داریوش مهرجویی اشاره کرد، آن را حدیث نفس نویسنده خواند و گفت: در رمان «در خرابات مغان» خود مهرجویی را میبینیم که مربوط به زمان تحصیل در آمریکا و دوران سرگردانی اوست، میتوان گفت یک نوع حدیث نفس است، اسم نخستین رمان «خدا در کازینو» بود که بعد، به این عنوان تغییر نام داد. داریوش مهرجویی روشنفکری اولترامدرن بود، رگ، ریشه و تفکر مذهبی داشت و این در همه فیلمهای او، متجلی است و اوج آن، شاید، «هامون» باشد. شخصیت «حمید هامون»، شخصیتی سرگشته میان قرآن و کامپیوتر است، البته سعی کرده است اینها را در هم ادغام کند.
او اشاره کرد: مهرجویی مشغول نگارش یک پایاننامه درباره حضرت ابراهیم بود.
جواد طوسی راجع به نسل داریوش مهرجویی و میراثی که باید حفظ شود، گفت: اگر بپذیریم اینها یک نسل هستند، دارای میراثی هستند که باید حفظ شوند و از خالقان آنها مراقبت شود، آیا این اتفاق افتاده است؟ حرکتی در اواخر دهه 40 هجری شمسی بهاسم «موج نو» شکل گرفت که مخالفان و موافقان خودش را داشته و همچنان، دارد، آن نقش مهم اجتماعی و فرهنگیاش را اصلاً نمیتوان نادیده گرفت.
در ادامه نشست مرتضی فرشباف فیلمساز، مهرجویی را مهمترین فیلمساز تاریخ سینمای ایران نامید و گفت: تمام کسانی که عاشق سینما در ایران شدند یا در ایران، فیلمساز شدند در دورهای شیفته یکی از آثار مهرجویی بودهاند، درباره خود من با تماشای وسواسگونه «لیلا» در سینما اتفاق افتاد، بهویژه در سکانس پایانی که آن دختر به دنیا میآید و از آنجا فهمیدم که میشود به سینما هم فکر کرد. لحظاتی وجود دارد که میتوان دوباره برگشت و مرور کرد. گرمایی در این آثار او هست که نمیتوان بهآسانی از آن چشمپوشی کرد.
سیروس الوند داریوش مهرجویی را پس از «الماس 33» به نظر غربزده توصیف کرد و گفت: با آقای مهرجویی مصاحبه کردم و از نظر من، مهرجویی غربزده میآمد؛ آن موقع، جلال آل احمد پرچمدار ضدغربزدگی بود. به نظر من آمد که او ربطی به سینمای ایران نخواهد داشت. تماشاچی نخواهد داشت. حرفهایی میزد که من نمیفهمیدم. حرفهای فلسفی میزد. بعد با «گاو» همه را شوکه کرد. «گاو» خیلی فیلم سادهای است؛ روایتی جوانانه با محتوای کامل فلسفی. آن موقع، فیلمساز مورد علاقه ما، کیمیایی بود. بچه محل بودیم و چاله میدان بزرگ شدیم. ادا و اطوارهای روشنفکران آن دوره را نداشت. به هر حال، مهرجویی را همچنان دنبال کردم و بسیار متاثرم که این پایان باز اتفاق افتاد. ماجرای کیومرث پوراحمد هم پایان باز است. در نهایت، این جلسات 2 خاصیت متضاد دارد؛ خوشحال هستیم که هستیم و به سینما فکر میکنیم و ناراحت هستیم که هستیم و همچنان، داریم از دست میدهیم.
هارون یشایایی به عنوان آخرین مدعو و تهیهکننده «اجاره نشینها» با دعوت مازیار فکری ارشاد مجری کارشناس برنامه پشت تریبون قرار گرفت و به بیان خاطراتی از همکاری با داریوش مهرجویی پرداخت و در انتها گفت: سینمای ایران، یک سینمای صدساله و همیشه مطرح بوده است و امروز هم در جاهایی که سینما را میشناسند، سینمای ایران مطرح است که این مایه افتخار است. نسل جوان بسیار خوب شده و خوب کار میکند، باید تشویق شود تا نسل سینماگرانی که اینجا با موهای سفید نشستهاند، بتوانند به زندگی خودشان برسند. برای سینمای نسل جوان ایران دست بزنید که مشغول به فعالیت است.
چهارمین محفل «پاتوق رواق» برگزار شد
چهارمین محفل پاتوق رواق به همت گروه مستند بنیاد فرهنگی روایت فتح و با حضور علاقمندان حوزه مستند و عموم مردم در محل بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.
در ابتدای این برنامه مستند آدور برای علاقمندان اکران شد. سپس محفل نقد و بررسی مستند با حضور اسماعیل براری به عنوان منتقد و مجری برنامه و محمد صادق اسماعیلی کارگردان اثر برگزار شد.
کارگردان مستند آدور با بیان اینکه هر کسی در ساخت مستند خود ایده خود را دارد گفت: عموم مستند سازان و شاید علاقمندان به مستند این عقیده را دارند که باید موضوع مستند به صورت مستقیم در طول زمان مستند مشخص شود در حالی که بنده مخالف این عقیده هستم و همیشه در مستند هایم سعی بر این داشته ام تا به صورت غیر مستقیم موضوع مستند را به مخاطب خود القا کنم.
مستند «آدور» به نویسندگی و کارگردانی محمدصادق اسماعیلی محصول حوزه هنری انقلاب اسلامی میباشد که یکی از موضوعات پرالتهاب اجتماعی پرداخته و با نگاهی هنری به آسیبهای حاشیه نشینی اطراف شهرهای بزرگ و معضلات و مشکلات ساکنین آن پرداخته است.
«آدور» درباره پسر نوجوانی به نام مصطفی از اهالی جنوب استان کرمان است که بیشناسنامه بوده و هیچگاه مادرش را ندیده است. او به دلیل آنکه پدرش میخواهد او را تحویل بهزیستی بدهد در تکاپوی این است که بتواند نشانهای از مادرش پیدا کند و برای اولین بار او را ببیند.
محفل پاتوق رواق برنامه ای در حوزه مستند می باشد که هر هفته با اکران، نقد و بررسی یک مستند به همت گروه مستند بنیاد فرهنگی روایت فتح و با حضور علاقمندان این حوزه و عموم مخاطبان برگزار می گردد.
برگزاری جلسه هماندیشی تهیهکنندگان با مدیرعامل خانه سینما
جلسه هم اندیشی نمایندگان اتحادیه تهیه کنندگان با هئیت رئیسه و مدیرعامل خانه سینما روز دوشنبه 13 آذرماه در خانه سینما برگزار شد که در ابتدا جلسه نمایندگان اتحادیه ضمن تبریک به علی دهکردی مدیرعامل منتخب خانه سینما به تداوم حمایت اتحادیه تهیه کنندگان از مدیرعامل و هئیت رئیسه خانه سینما مانند سالیان گذشته تاکید و اعلام کردند که حفظ اعتبار خانه سینما در هر شرایطی برای اتحادیه تهیه کنندگان اصل غیر قابل تغییر است.
از موضوعات طرح شده در این هم اندیشی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
-همفکری و رایزنی برای رفع مشکلات و اتفاقات اخیر در جریان پخش و نمایش در سینماها و مسائل درون صنفی اتحادیه تهیه کنندگان
-درخواست نمایندگان اتحادیه تهیه کنندگان از هیات رئیسه خانه سینما و شورای صیانت برای برخورد جدی با افرادی که رفتار و گفتارشان باعث وهن سینما شده است.
- توجه جدی و موکد به وضعیت مالیاتی برای سینماگران و هنرمندان که در لایحه جدید دولت برای تصویب به مجلس ارسال شده است و دقت لازم توسط هئیت دولت در تنظیم آن صورت نپذیرفته است و به نظر میرسد دقت لازم و پیگیری توسط وزارت ارشاد برای اصلاح و ترمیم آن با کندی صورت میگیرد.
- توجه به فعال شدن سامانه مالیاتی و سامانه مودیان مالیاتی و اهمالی که در آن به ضرر سینماداران و پخش کنندگان و تولید کنندگان در حال پیگیری است.
- تصمیم برای تشکیل کارگروهی برای ملاقات با رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون اول رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر دارایی و….
- تاکید اتحادیه تهیه کنندگان به تهیه پیشنویس قرارداد تیپ که یک طرف آن تهیه کنندگان هستند و آمادگی برای نشستهای تخصصی با نمایندگان صنوف برای نهایی شدن آن با مدیریت هیات رئیسه خانه سینما.
- تاکید برای پیگیری اصلاح اساسنامه خانه سینما
- گفتگو درباره شرایط بانک فیلمنامه و تقاضا برای به روز شدن آیین نامه آن و رفع مشکلات ساختاری در فرایند ثبت طرح ها و فیلمنامه ها و ثبت و حفاظت از حقوق معنوی و مادی سینماگران در عرصه ملی و بین المللی.
- پیشنهاد برگزاری جلسات گفتگو و هم اندیشی برای جلب مشارکت حداکثری انجمن VOD و حضور فعالانه آنها در پیشبرد اهداف صنفی خانه سینما برای بهبود وضعیت شغلی اصناف.
- طرح مشکلات حقوقی ثبت خانه سینما و صنوف در سامانه وزارت ارشاد و عدم اصلاح سامانه تا این لحظه توسط وزارت ارشاد و تاکید بر لزوم اصلاح سامانه وزارت ارشاد مناسب با ساختار حقوقی خانه سینما
«طلوع سرد» آماده حضور در جشنوارههای داخلی و خارجی شد
فیلم کوتاه «طلوع سرد» به کارگردانی محمد حسین رمضانی و نویسندگی علیرضا صادقی با موضوعی اجتماعی و در ژانر درام به تهیه کنندگی حامد مهربانی در باشگاه فیلم سوره تولید شد و پس از گذراندن مراحل تدوین، طراح و ترکیب صدا و اصلاح رنگ و نور برای حضور در جشنوارههای داخلی و بینالمللی آماده نمایش میشود.
فیلمنامه این فیلم کوتاه با مشاوره سعید قطبی زاده به قلم علیرضا صادقی به نگارش درآمده است.
سیاوش چراغی پور، مرضیه رسولی، سینا علیزاده، عبدالله یارمحمدی بازیگرانی هستند که در فیلم کوتاه «طلوع سرد» نقشآفرینی کردهاند.
تدوین فیلم را کمیل ارجمندی، موسیقی، طراحی و ترکیب صدا را مجید آقایی و اصلاح رنگ و نور را علی نوروزی انجام میدهند.
عوامل فیلم کوتاه «طلوع سرد» عبارتند از: کارگردان: محمدحسین رمضانی، تهیه کننده: حامد مهربانی، نویسنده: علیرضا صادقی، مجری طرح: سید محمدحسین حسینی، برنامهریز و دستیارکارگردان: ایمان مومنی، دستیار دوم کارگردان: سارا دلپاک، منشی صحنه: کیانا خورشیدی، مدیر فیلمبرداری: کیوان شعبانی، صدابردار : اکبر یعقوبی، تدوین: کمیل ارجمندی، اصلاح رنگونور: علی نوروزی، طراح صحنه: امیر محمدی طراح لباس: نیکی محمدیان، طراح چهره پرداز: شاتی سعیدی، موسیقی، طراحی و ترکیب صدا: مجید آقایی، عکاس: حسین سلیمانی، سینه موبیل: محمود ابراهیمی، طراح گرافیک: محمد مهرجو، مدیر تولید: بهنام روشن، مدیر تدارکات: علی نویدی، روابط عمومی: فخرالدین باطنی و تولید شده در باشگاه فیلم سوره.
انتهای پیام/