اخبار روز

رژیم صهیونیستی ادامه همان جنگ‌های صلیبی است – بلادنیوز

  • رژیم صهیونیستی ادامه همان جنگ‌های صلیبی است – بلادنیوز

    – اخبار ویژه نامه‌ها –

    به گزارش گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری بلادنیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد ارسطا در نشست هم‌اندیشی «ظرفیت‌های فقه برای دفاع از ولی امر مسلمین و جامعه اسلامی» که در دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، عنوان کرد: تهدید ولی‌فقیه و ولی امر مسلمین؛ محاربه با خدا و رسول خداست، در روزهای اخیر، موضوع تهدید رهبران دینی و سیاسی کشور، از منظرهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته و بر خلاف رویکرد رایجی که این تهدیدات را ذیل عنوان فقهی محاربه یا در حکم محاربه تحلیل می‌کند، هرچند که تهدید رهبران دینی مصداق بارزی از تجهیز سلاح و ایجاد خوف بوده و از این منظر قابل انطباق با محاربه است اما در اینجا هدف آن است که از زاویه‌ای دیگر، ریشه‌ها و ابعاد این مسئله واکاوی شود.

    استاد حوزه و دانشگاه افزود: آنچه در حال حاضر میان جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل یا محور مقاومت در جریان است، صرفاً یک منازعه سیاسی یا منطقه‌ای نیست، بلکه ادامه‌ی یک نبرد تمدنی است که ریشه‌های آن به جنگ های صلیبی بازمی‌گردد.

    وی بیان کرد: فاز نخست این پروژه با حملات نظامی صلیبی‌ها و سپس فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال 1917 آغاز شد و قدرت‌های استعماری اروپایی که قادر به تحمل نفوذ یک امپراتوری اسلامی تا قلب اروپا نبودند، با برنامه‌ای حساب‌شده، تجزیه‌ی عثمانی را رقم زدند که منجر به تشکیل کشورهای چون عراق، سوریه، اردن و فلسطین شد که اغلب با اختلافات داخلی و مرزی روبه‌رو بوده‌اند.

    ارسطا عنوان کرد: در گام بعد، شکل‌گیری رژیم صهیونیستی در سال 1947 در قلب جهان اسلام، به‌مثابه یک نطفه‌ی نامشروع و برنامه‌ریزی‌شده، به عنوان ابزار پیشبرد این پروژه وارد عمل شد.

    وی افزود: صهیونیسم، بازیگر اصلی در پروژه‌ی اسلام‌ستیزی غربی است، نکته‌ی دوم این است که دشمنی با ایران نه به دلیل نظام جمهوری اسلامی، بلکه به دلیل ماهیت اسلامی آن است. حتی اگر جمهوری اسلامی نیز وجود نداشت، صرف مسلمان بودن مردم ایران به‌ویژه با مذهب اهل‌بیت(ع) برای غرب و صهیونیسم غیرقابل‌تحمل بود.

    فقه را باید در یک زمینه تمدنی نگاه کرد

    ارسطا خاطرنشان کرد: نکته‌ی سوم این است که با اندکی تأمل می‌توان به این نتیجه رسید که آنچه در حال حاضر در جهان اسلام جریان دارد، ادامه‌ای از همان جنگ‌های صلیبی تاریخی است، در چنین شرایطی، بدون تردید، تمدن غرب تلاش می‌کند با بهره‌گیری از ابزارهایی چون جنگ نرم، تغییر سبک زندگی، نفوذ فرهنگی و هجوم مدرنیته به درون جوامع اسلامی، آنها را به‌تدریج از درون دچار استحاله کند.

    وی اظهار داشت: اگر این تحلیل را بپذیریم باید اذعان کنیم که صرف پرداختن به فقه در حد مباحث رایج در حوزه‌های علمیه، و یا حتی اکتفا به تشکیل یک حکومت اسلامی در حد جمهوری اسلامی ایران، نمی‌تواند در برابر سیل بنیان‌کن مدرنیسم مقاومت موثری از خود نشان دهد.

    این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: تنها زمانی می‌توان در برابر این هجمه ایستادگی کرد و آن را از میان برداشت که هدف ما ایجاد یک تمدن نوین اسلامی در مقیاس جهانی باشد. به‌جز این مسیر، راه دیگری متصور نیست. درحال حاضر، با نگاهی به نظام آموزش عالی کشور و به‌ویژه در حوزه‌ی علوم انسانی، مشاهده می‌شود که ارجاع به منابع غربی نوعی افتخار تلقی می‌شود و دانشجویان و اساتید ما بر آنند که با ذکر دیدگاه‌های متفکران غربی، عمق علمی خود را نشان دهند.

    وی تأکید کرد: نتیجه‌ی نهایی آن است که ما باید فقه را در یک زمینه تمدنی مشاهده کنیم و بر اساس آن مسائل فقهی را استخراج کنیم.

    خبرنگار: حمیده زند

    انتهای خبر/

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا