تحولات اوکراین|هشدار مسکو به تهدید زلنسکی علیه مهمانان خارجی – بلادنیوز
تحولات اوکراین|هشدار مسکو به تهدید زلنسکی علیه مهمانان خارجی – بلادنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری بلادنیوز، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد که اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین درباره عدم اجرای آتشبس در روز پیروزی، تهدیدی مستقیم علیه رهبران کشورهای خارجی است که برای شرکت در مراسم رژه نهم ماه مه عازم مسکو میشوند.
پیشتر روز شنبه رسانهها گزارش داده بودند که زلنسکی پیشنهاد روسیه برای برقراری آتشبس در روز بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی (جنگ جهانی دوم) را رد کرده و هشدار داده است که اوکراین نمیتواند امنیت میهمانان خارجی را که قصد دارند در روز 9 مه به مسکو سفر کنند، تضمین کند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه دراینباره گفت: «زلنسکی بهطور صریح کهنهسربازان جنگ جهانی دوم و رهبران کشورهایی را که در مراسم رژه مسکو شرکت خواهند کرد، تهدید کرده است. گفتن عبارتی مانند “امنیت در 9 مه در روسیه تضمین نمیشود، چون این منطقه در حوزه مسئولیت من نیست” بدون تردید یک تهدید مستقیم تلقی میشود.»،
در این راستا، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در جمع خبرنگاران اعلام کرد که روسیه انتظار دارد اوکراین اقداماتی قاطع و مشخص برای کاهش سطح تنش در روزهای تعطیلات ماه مه انجام دهد. وی تأکید کرد: «ما طبعاً انتظار داریم از سوی کییف نه اظهارات دوپهلو، بلکه بیانیههایی قطعی و مهمتر از آن، اقداماتی عملی برای کاهش تنش در روزهای جشن صورت گیرد.»
دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه همچنین واکنش اوکراین به اعلام آتشبس از سوی روسیه را آزمونی برای سنجش آمادگی این کشور برای صلح توصیف کرد. بهگفته او، خودداری کییف از پاسخ صریح به پیشنهاد مطرحشده از سوی روسیه نشان میدهد که بنیان ایدئولوژیک رژیم حاکم بر اوکراین بر نئونازیسم استوار است.
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه نیز اظهارات زلنسکی مبنی بر احتمال حمله به مسکو در روز پیروزی را صرفاً تحریکآمیز خوانده هشدار داد که در صورت وقوع چنین حملاتی در روز 9 مه، «کییف ممکن است تا دهم مه دوام نیاورد».
مدودف در کانال تلگرام خود نوشت: «اظهارات زلنسکی درباره عدم رعایت آتشبس سهروزه پیشنهادی ولادیمیر پوتین و ناتوانی در تأمین امنیت رهبران جهان در مسکو «یک تحریک لفظی» بیش نیست و او بهخوبی میداند که در صورت وقوع تحریک واقعی در روز پیروزی، «هیچکس تضمین نمیکند که روز 10 مه کییف طلوع خورشید را ببیند».
لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته روابط بینالملل دومای روسیه یادآور شد که با رد پیشنهاد آتشبس از سوی روسیه، زلنسکی «ماهیت تروریستی و فاشیستی خود را به نمایش گذاشت». بهگفته این مقام دوما، جامعه جهانی باید بار دیگر دریابد که غرب، بهویژه دولت پیشین جو بایدن، در اوکراین چه موجود نامتعادلی را پرورش داده و تجهیز کرده است.
اسلوتسکی افزود که زلنسکی با تهدیدهای خود تلاش میکند بار دیگر مسیر مذاکرات را به شکست بکشاند و اکنون دولت ترامپ باید از این وضعیت نتیجهگیری کند. وی تأکید کرد: «در رژه پیروزی، روسیه بهطور کامل امنیت میهمانان را تضمین خواهد کرد.»
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به یکهزارویکصدوشصتوششمین (1166) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
رئیسجمهور کوبا برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد پیروزی عازم روسیه شد
میگل دیاسـکانل، رئیسجمهور کوبا اعلام کرد که برای شرکت در مراسم هشتادمین سالروز پیروزی بر فاشیسم و همچنین شصتوپنجمین سالگرد ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان روسیه و کوبا، عازم روسیه میشود.
وی بامداد امروز، یکشنبه در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «تا چند ساعت دیگر در روسیه عزیز خواهیم بود تا در مراسم گرامیداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم و شصتوپنجمین سالگرد ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور شرکت کنیم. کوبا روز 9 مه در میدان سرخ مسکو حضور خواهد داشت.»
دیاسـکانل این حضور را «افتخاری بزرگ» توصیف کرد.
رئیسجمهور صربستان قول خود درباره سفر به مسکو را حفظ خواهد کرد
سینیشا مالی، معاون اول نخستوزیر و وزیر دارایی صربستان شب گذشته در مصاحبهای با رادیو و تلویزیون این کشور اعلام کرد که الکساندر ووچیچ، رئیسجمهور صربستان پس از ترخیص از بیمارستان، برنامههای خود را برای روزهای آینده لغو کرده، اما از سفر به مسکو در روز 9 مه منصرف نشده است.
معاون نخستوزیر صربستان اضافه کرد: «من مطمئنم که ووچیچ قول خود درباره سفر به مسکو را حفظ خواهد کرد. او در یکی دو روز آینده که وضعیت جسمیاش بهتر شود، با مردم صحبت خواهد کرد. اگر او به مسکو برود، آنجا رؤسای جمهور برزیل، چین و روسیه هم حضور دارند و امکان دیدار با رهبران جهانی مهیا خواهد بود و این امر در راستای منافع صربستان است.»
پیشتر گزارش شده بود که ووچیچ در جریان سفر به ایالات متحده ناگهان دچار کسالت شد و درخواست کمک پزشکی کرد و پس از انجام معاینات تصمیم گرفت به صربستان بازگردد، براساس گزارشها، وی شب گذشته مرکز درمانی را ترک کرد.
رئیسجمهور صربستان پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد در مراسم رژه پیروزی در 9 مه در مسکو حضور یابد، «مگر اینکه اتفاقی برای او بیفتد یا تهدیدی غیرمنتظره متوجه صربستان شود».
زلنسکی امکان مذاکرات مستقیم با روسیه را دشوار خواند
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین تلاش کرد مسئولیت مذاکرات مستقیم احتمالی با روسیه را از خود سلب کند و با اشاره به اعمال فشار کشورهای غربی و دشواری مسائل مربوط به سرزمینها و تحریمها، اعلام کرد که حتی برقراری آتشبس بهعنوان نخستین گام برای صلح نیز بسیار دشوار است.
زلنسکی گفت: «شاهد هستید که حتی برداشتن اولین گام ـ یعنی آتشبس ـ چقدر دشوار است. تصور کنید همه میدانند که مسائل مربوط به سرزمینها و تحریمها چقدر پیچیده خواهند بود، به همین دلیل چنین پیامهایی وجود دارد که شاید برخی کشورها پس از دستیابی به آتشبس بخواهند ما را با روسها تنها بگذارند، اینها پیامهایی هستند که فعلاً دریافت میکنیم.»
زلنسکی در ادامه افزود که در ایالات متحده دیدگاههای مختلفی درباره آینده مذاکرات و حمایت از اوکراین وجود دارد، «زیرا واقعاً شرایط بسیار دشوار است».
زلنسکی: احزابی هستند که نمیخواهند توافق با آمریکا را تصویب کنند
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که در پارلمان این کشور (ورخوونا رادا) احزابی وجود دارند که تمایلی به تصویب توافق با ایالات متحده در خصوص منابع معدنی اوکراین ندارند. وی تأکید کرد که منظور او افراد مشخصی نیست، بلکه احزاب سیاسی هستند که با این موضوع مخالفاند و تصمیم گرفتهاند این کار را انجام ندهند.
زلنسکی یادآور شد که ایالات متحده باید برای چنین نمایندگانی «بهسادگی صدور روادید را لغو کند».
پیش از این، دنیس شمیگال، نخستوزیر اوکراین، اعلام کرده بود که توافقنامه امضاشده با آمریکا شامل ایجاد صندوق سرمایهگذاری در اوکراین خواهد بود که مدیریت و سهم سرمایهگذاری در آن بهصورت مساوی (50ـ50) بین دو طرف تقسیم میشود. بهگفته او، این سند شامل سرمایهگذاری طی 10 سال در توسعه اوکراین و نیز دریافت کمک نظامی از سوی آمریکا است، که این کمکها بهعنوان سهم طرف آمریکایی در صندوق منظور خواهند شد.
مخالفت سناتور آمریکایی با حمایت مالی از اوکراین در سایه توافق منابع معدنی
مارجوری تیلور گرین، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت جورجیا، با ادامه حمایت مالی و نظامی از کییف در شرایطی که توافقی در زمینه فلزات خاکی کمیاب با اوکراین امضا شده است، مخالفت کرد.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «من حتی به اختصاص یک پنی یا ارائه یک گلوله هم به تأمین مالی اوکراین رأی نخواهم داد، صرفنظر از توافق بیفایدهای درباره مواد معدنی که برای مردم آمریکا اهمیتی ندارد و ضرورتی هم ندارد.»
این سناتور بهعنوان جایگزین پیشنهاد داد که ایالات متحده باید استخراج منابع خود را توسعه دهد تا فرصتهایی برای ایجاد اشتغال برای آمریکاییها فراهم شود.
روز شنبه روزنامه “نیویورک تایمز” در تحلیلی یادآور شد که منابع خاکی کمیاب سود فوری بههمراه نخواهند داشت. بهنوشته این نشریه، ممکن است در نهایت مشخص شود که سود حاصل از این توافق برای آمریکا آنطور که دونالد ترامپ انتظار دارد بالا نباشد.
تحلیلگر آمریکایی: زلنسکی میخواهد درگیری با روسیه را به جنگی تمامعیار تبدیل کند
اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی سابق و تحلیلگر آمریکایی روز شنبه ابراز عقیده کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در تلاش است درگیری نظامی کنونی با روسیه را به یک جنگ تمامعیار تبدیل کند.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «سرعتی که با آن اوکراین در پی گذار از درگیری نظامی منطقهای به وضعیت یک جنگ تمامعیار با روسیه است، شگفتآور است.»
بهگفته این تحلیلگر آمریکایی، مقامات کییف با این رویکرد، هیچ فرصتی برای حفظ حاکمیت این کشور باقی نمیگذارند و در مسیری حرکت میکنند که در پایان آن، دیگر چیزی بهنام اوکراین باقی نخواهد ماند.
عضویت در ناتو رؤیایی دستنیافتنی برای اوکراین است
روزنامه “فایننشال تایمز” به نقل از منابع آگاه گزارش داد که «بهترین» شرایط برای حلوفصل درگیری در اوکراین، دیگر مورد بررسی قرار نمیگیرد و عضویت این کشور در ناتو نیز بهصورت یک رؤیای دستنیافتنی باقی مانده است.
در این گزارش آمده است: «متأسفانه، بهترین شرایط برای اوکراین دیگر مطرح نیست؛ عضویت در ناتو همچنان رؤیایی محال است و هیچ جایگزین آمادهای برای تضمینهای امنیتی که چنین عضویتی میتوانست فراهم کند، وجود ندارد.»
بهنوشته این روزنامه، کییف هیچ گزینه جایگزینی برای تضمینهای امنیتی که عضویت در ناتو میتوانست ارائه دهد، در اختیار ندارد.
پیشتر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که اوکراین بهاحتمال زیاد هیچگاه به عضویت ناتو درنمیآید و افزود که ادعاهای اوکراین درباره عضویت در این ائتلاف یکی از دلایل آغاز درگیری با روسیه بوده است.
مارک روته، دبیرکل ناتو نیز بعد از آن یادآور شد که هیچکس به اوکراین وعده نداده است که بلافاصله پس از پایان درگیری به عضویت ناتو درخواهد آمد. بهگفته وی، آنچه پیشتر مطرح شده، تنها وعدهای مبنی بر «مسیر بازگشتناپذیر» اوکراین بهسوی عضویت در این سازمان بوده است.
کرملین: دعوت از نیروهای مسلح اوکراین برای حضور در رژه لندن اهانت است
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین معتقد است که دعوت از نیروهای مسلح اوکراین برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد پیروزی بر آلمان نازی در انگلیس، نوعی توهین و بیاحترامی است.
بر اساس گزارش خبرگزاری “رویترز” و به نقل از وزیر دفاع انگلیس، قرار است نیروهای اوکراینی در رژهای که در لندن برگزار میشود، شرکت کنند. گفته شده است که آنها کنار حدود یکهزار سرباز بریتانیایی در این مراسم حضور خواهند داشت.
پسکوف در واکنش به این موضوع گفت: «دعوت از پیروان نیروهایی که آشکارا نئونازیها را تجلیل میکنند، برای شرکت در مراسم روز پیروزی، نهتنها بیاحترامی به مردم انگلیس و کهنهسربازانی است که جان خود را در جنگ جهانی دوم فدا کردند، بلکه بهعبارت ساده، اقدامی کفرآمیز است.»
بهگفته وی، اظهارات مقامات اوکراینی نشان میدهد که پیروزی بر آلمان نازی برای آنان مفهومی ندارد و جشنی محسوب نمیشود.
دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه همچنین در پاسخ به سؤالی درباره احتمال حضور مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در روز جشن پیروزی در مسکو، گفت: «من چنین اطلاعاتی در اختیار ندارم. در زمان حاضر رسانههای آمریکایی اخبار مختلفی منتشر میکنند که گاهی شگفتانگیز و گاهی نامفهوم هستند، من در خصوص چنین سفری هیچ اطلاعی ندارم.»
انتهای پیام/+