تحولات اوکراین| امکان اعزام ۵۰ هزار نظامی اروپایی به منطقه – بلادنیوز
تحولات اوکراین| امکان اعزام ۵۰ هزار نظامی اروپایی به منطقه – بلادنیوز
به بلادنیوز، روزنامه “پولیتیکو” به نقل از دیپلماتهای اروپایی فاش کرده است که در اروپا مذاکراتی درباره تشکیل نیروهای بازدارنده و اعزام گروهی از سربازان به اوکراین در حال انجام است. طبق اطلاعات این نشریه، کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، و کیاستوتیس بودریس، وزیر امور خارجه لیتوانی، آمادگی خود برای کمک به اوکراین در این زمینه را اعلام کردهاند.
پیش از این گزارش شده بود که مقامات لندن و پاریس در حال بررسی اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین هستند که البته جزئیات این مذاکرات هنوز محرمانه باقی مانده است.
ان نشریه یادآور شده است که این طرح شامل اعزام 50 هزار سرباز از 5 یا 6 کشور اروپایی برای حفاظت از «خطوط مرزی» میان نیروهای اوکراینی و روسیه در صورت برقراری آتشبس است. به گفته یک افسر فرانسوی، احتمالاً این تصمیم بهسرعت گرفته خواهد شد، زیرا دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، خواهان دستیابی به «پیروزی دیپلماتیک در زمینه اوکراین ظرف 100 روز نخست» ریاستجمهوری خود است.
با این حال، “پولیتیکو” تأکید کرده که این طرح ممکن است در هر لحظه شکست بخورد، زیرا روسیه که یک طرف این مناقشه است، باید با چنین اقدامی موافقت کند، در غیر این صورت، میتواند نظامیان اروپایی را هدف حملات هوایی خود قرار دهد و با بازگشت نخستین تابوت به اروپا، اعتراضات به این اقدام آغاز خواهد شد.
پیشتر گزارش شده بود که ترامپ از کیت کلوگ، فرستاده ویژه خود در امور اوکراین، خواسته تا بحران اوکراین را ظرف 100 روز حلوفصل کند. به نوشته روزنامه “وال استریت ژورنال”، «تقریباً هیچکس» انتظار ندارد که کلوگ بتواند این مأموریت را باموفقیت انجام دهد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و شصت و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
زلنسکی: مذاکرات با روسیه مشروط به تضمینهای ترامپ است
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که امکان مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه برای دستیابی به صلح وجود دارد، اما این امر مشروط به ارائه تضمینهای امنیتی از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده است.
وی در مصاحبهای با خبرگزاری “بلومبرگ” در این باره گفت: «اگر ترامپ بتواند امنیت قوی و غیرقابل بازگشتی برای اوکراین تضمین کند، ما خط مشی دیپلماتیک را دنبال خواهیم کرد.»
زلنسکی تأکید کرد که تنها سوال برای او این است که این تضمینها شامل چه مواردی خواهد بود و او مایل است پیش از شروع مذاکرات این مسئله را بهوضوح درک کند.
وی پیشتر ابراز نگرانی کرده بود که آمریکا و برخی از متحدان اروپایی ممکن است تمایل داشته باشند سرنوشت اوکراین را بدون مشارکت کییف تعیین کنند. وی در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصادی داووس (سوئیس) گفت: «ما نمیخواهیم که این موضوع پشت سر مقامات اوکراینی انجام شود. من واقعاً امیدوارم که آمریکا چنین کاری را انجام ندهد، هرچند مطمئن نیستم که قبلاً چنین اتفاقی نیفتاده باشد. در اینجا من تنها درباره آمریکا صحبت نمیکنم، بلکه به برخی از شرکای اروپایی نیز اشاره دارم.»
زلنسکی در دوره ترامپ با خطر کنار گذاشته شدن از قدرت روبرو است
روزنامه “نیویورک تایمز” گزارش داده است که رئیسجمهور دونالد ترامپ در یکی از خطرناکترین دورهها برای ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، قدرت در ایالات متحده را به دست گرفته است.
در این گزارش آمده است: «ترامپ در دورهای قدرت در ایالات متحده را بدست گرفته که وضعیت اوکراین برای زلنسکی بسیار خطرناک شده. برای این سیاستمدار، یک مشکل دیگر نیز پدید آمده است و آن احیای اپوزیسیون سیاسی در کشور که از احتمال آتشبس با روسیه الهام گرفته و خواهان صلح است.»
علاوه بر این، این روزنامه یادآور شد که کاهش محبوبیت زلنسکی میتواند موقعیت او را در صورت برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در این کشور بسیار تضعیف کند.
امکان دو نوع تضمین امنیتی ناتو برای اوکراین
مجله “فارین پالیسی” گزارش داده است که اعضای ناتو قصد دارند در ازای دست یابی به «توافق صلح» با روسیه، دو گزینه تضمین امنیتی را به اوکراین پیشنهاد دهند.
در این مقاله آمده است: «در گزینه نخست، اعضای ناتو متعهد میشوند که کمکهای اقتصادی و نظامی قابل توجهی را برای چندین سال پس از انعقاد توافق آتشبس به کییف ارائه کنند. بر اساس این گزینه، اوکراین ممکن است در آینده فرصت پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را پیدا کند.»
گزینه دوم شامل ارائه حمایت امنیتی غرب به اوکراین «تحت چتر هستهای» خود است و اروپا، ایالات متحده و کانادا متعهد میشوند از اوکراین دفاع کنند. با این حال، مجله “فارین پالیسی” نسبت به قابلیت اجرایی بودن این رویکرد ابراز تردید کرده است.
زاخارووا: پاریس خود را برای رویارویی با روسیه آماده میکند
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته هشدار داد که فرانسه در حال آماده شدن برای رویارویی با این کشور است.
وی در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اهداف امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، که از برنامه بسیج داوطلبان جوان جهت تقویت ارتش این کشور در مواقع خطر صحبت کرده، گفت: «مقامات پاریس در واقع خود را برای رویارویی با کشور ما آماده میکنند.»
به گفته زاخارووا، ماکرون علاوه بر اظهارات در سطح ملی، به تکرار روایتهایی میپردازد که نشاندهنده عدم تمایل به احترام گذاشتن به منافع امنیتی روسیه است. او همچنین تاکید کرد که اوکراین به عنوان ابزاری برای وارد کردن «شکست راهبردی» به روسیه مورد استفاده قرار میگیرد. وی افزود: «اوکراین به یک ابزار جنگ ترکیبی و میدان آزمایش تبدیل شده است. فرانسه، پاریس و شخص ماکرون در تمام این سالها از حامیان یا تحریککنندگان اصلی رژیم کییف بودهاند و به طور مداوم سطح تنش در گفتار و اقدامات خود را افزایش دادهاند.»
درخواست روسیه از ترامپ برای اصلاح اشتباهات بایدن درباره اوکراین
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که مقامات مسکو از دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، میخواهند تا اشتباهات جو بایدن، رئیسجمهور پیشین آمریکا، در موضوع اوکراین را اصلاح کند.
ماریا زاخارووا با اشاره به اینکه ترامپ و مشاورانش بارها درباره «اشتباهات سنگین» بایدن در خصوص بحران اوکراین صحبت کردهاند، افزود: «ولی این اشتباهات نه توسط یک شخص، بلکه در سطح ملی صورت گرفته است. و با اشتباهاتی که از طرف یک کشور انجام میشود چه میکنند؟ آنها را اصلاح میکنند.»
یک روز قبل، ترامپ ابراز عقیده کرده بود که بایدن در موضوع درگیری اوکراین و مسائل دیگر مشاوران نامناسبی داشته است. به گفته ترامپ، توصیههای بایدن درباره اسرائیل و خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان نیز اشتباه بود.
روته: اروپا باید هزینه تسلیحات جدید آمریکا برای اوکراین را بپردازد
مارک روته، دبیرکل ناتو هشدار داده است که اروپا باید هزینه تسلیحات ارسال شده از سوی ایالات متحده به اوکراین را پرداخت کند.
وی در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد در داووس در این باره گفت: «اگر این دولت جدید [دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده] آماده ادامه تأمین تسلیحات برای اوکراین از پایگاه صنایع دفاعی خود باشد، من کاملاً مطمئن هستم که این هزینه را اروپاییها پرداخت خواهند کرد. ما باید برای این موضوع آماده باشیم.»
در این رابطه روز گذشته گزارش شد که ایالات متحده ممکن است اروپا را مجبور کند هزینه ارسال تسلیحات به اوکراین را بپردازد. در تیم ترامپ افرادی وجود دارند که از ادامه حمایت نظامی از اوکراین حمایت میکنند، اما مشروط بر اینکه این اقدام «بار مالیاتدهندگان آمریکایی را کاهش دهد.»
پیشتر ترامپ اعلام کرده بود که واشنگتن در حال بررسی ادامه ارسال تسلیحات به کییف است و این موضوع باید دقیق بررسی شود.
استقبال دبیرکل ناتو از موضع ترامپ درباره تحریمهای جدید علیه روسیه
دبیرکل ناتو، اعلام کرد که از موضع گیری دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، درباره اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه خوشحال است.
مارک روته در مصاحبه با شبکه “CNBC” گفت: «من از موضع ترامپ درباره اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه راضی هستم.»
وی ادعا کرد که این تحریمها میتوانند وضعیت اقتصادی روسیه را وخیمتر کنند. روته همچنین افزود که احتمالاً اروپا نیز بار دیگر «تحریمهای جدید ضدروسی اعمال خواهد کرد.»
این در حالی است که روز پنجشنبه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه نکته تازهای در اظهارات ترامپ در خصوص امکان اعمال تحریمهای جدید نمیبیند. وی یادآور شد که ترامپ از اعمال تحریمها لذت میبرد یا حداقل در دوره اول ریاستجمهوری خود از این کار لذت میبرد.
انتهای پیام/