ثبات ناپایدار در بازار کاغذ/ انتظار تخصیص ارز کاغذ به ۸ ماه رسید – بلادنیوز
ثبات ناپایدار در بازار کاغذ/ انتظار تخصیص ارز کاغذ به ۸ ماه رسید – بلادنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری بلادنیوز، بازار کاغذ و مقوا در هفتههای گذشته دوران نسبتاً آرامی را سپری کرده است، قیمتها پس از افزایش ناگهانی در اردیبهشت ماه و اوایل خرداد، حالا به ثباتی رسیده است، بر این اساس هر بند کاغذ چاپ و تحریر 70 در 100، یک میلیون و 570 هزار تومان قیمتگذاری شده است.
همچنین هر بند کاغذ 70گرمی 60 در 90 نیز بهقیمت یکمیلیون و 170 هزار تومان و کاغذ 80گرمی سایز 70 قیمتگذاری شده است.
در حوزه کاغذ گلاسه نیز هر کیلو، 100 تا 110 هزار تومان، قیمتگذاری شده است، همچنین هر کیلو مقوای پشتطوسی 250گرمی 74 هزار تومان و هر بسته کاغذ آچهار نیز 200 هزار تومان خرید و فروش میشود.
کارشناسان اما بر این باورند که ثبات فعلی بازار کاغذ چندان پایدار نخواهد بود، از سویی با ورود تولیدکنندگان نوشتافزار و دفاتر تحریر از ابتدای مرداد بازار اندکی تغییر را تجربه خواهد کرد و از سوی دیگر وضعیت فعلی واردات کاغذ موجب خواهد شد نیمه دوم سال نیمهسختی برای بازار کاغذ و مقوا باشد، اما وضعیت فعلی واردات کاغذ چگونه است؟
حسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا در این زمینه به بلادنیوز میگوید: متأسفانه در ماههای اخیر با بیتفاوتی دولت به وضعیت واردات کاغذ مواجه بودیم، طولانی شدن روند تخصیص ارز یکی از مشکلات جدی است که موجب خواهد شد ثبات بازار کاغذ و مقوا در ماههای آتی با مشکل مواجه شود.
وی ادامه میدهد: امروز تخصیص ارز برای واردات برخی از انواع کاغذ و مقوا بیش از 8 ماه به طول انجامیده است، پیش از این، این زمان 3 تا 4 ماه بود، اما اکنون تجاری هستند که از نیمه دوم سال گذشته تاکنون در نوبت تخصیص ارز برای واردات هستند.
بهگفته میرباقری این بلاتکلیفی و عدم توجه بانک مرکزی و وزارت صمت موجب خواهد شد تجار نیز سردرگم باشند، علاوه بر آن برای پاسخگویی به تولیدکننده خارجی مجبور به خرید ارز از بازار آزاد و ضرر و زیان بسیار شوند.
وی ادامه میدهد: متأسفانه بانک مرکزی و وزارت صمت پاسخگو نیستند، تا پیش از این زمانی که دفتر سلولزی در وزارت صمت فعال بود، ما اینگونه مشکلات را از دفتر سلولزی پیگیری میکردیم، اما اکنون کسی پاسخگو نیست.
میرباقری میگوید: اگر وضعیت به همین منوال پیش رود، ما با کاهش کالا در بازار مواجه خواهیم شد، مقوای افبیبی که در تولید جعبههای دارویی و جعبههای مواد غذایی کاربرد دارد، در آینده نزدیک با کمبود و افزایش قیمت روبهرو خواهد شد.
انتهای پیام/+