هشدار کنار زده شدن چهرههای اصلی که برای رای آوردن پزشکیان تلاش کردند کنار – بلادنیوز
هشدار کنار زده شدن چهرههای اصلی که برای رای آوردن پزشکیان تلاش کردند کنار – بلادنیوز
به گزارش بلادنیوزبه نقل از خبرآنلاین روزنامه هم میهن نوست:
البته، شکلگیری کمیتههای تعیین وزرا و مسئولان دولت که چهرههای باسابقه و مؤثر دولتهای خاتمی و روحانی در آن حضور دارند، به همراه شکلگیری شورای سیاستگذاری تشکیل دولت چهاردهم تاحدی این تردیدها را کاست.
علاوه بر این، معیارهای روشنی که برای گزینههای مطرح از سوی پزشکیان به مسئولان این کمیتهها ابلاغ شده، مواردی است که با خواست و مطالبه عمومی رایدهندگان و رویکردهای پزشکیان در دوران انتخابات همسویی دارد. بهرغم این تدابیر، همچنان سایه تردیدها و نگرانیها در کمپین حامیان دولت جدید پررنگ مینماید. بخشی از این نگرانی، البته طبیعی است. موازنه نابرابر قدرت ازیکسو و میراثی که در حوزههای مختلف بهویژه اقتصاد و جامعه از دولت سیزدهم برجای مانده، در کنار روشن نبودن چشمانداز سیاست خارجی شرایطی را پیش رو مینهد که نیاز به مجموعهای از نیروهای باورمند، توانمند، صاحب ایده و دانش و تجربه و انگیزه را ضروری میسازد تا دولت جدید بتواند این راه دشوار و پرپیچوخم و با موانع بسیار را دستکم با نیروی انسانی لازم و انسجام درونی کامل طی کند.
این نیروها، همان است که به «مجاهدین شنبه» معروف شدهاند و حتی در انتخابات اخیر، چندان نقش مؤثری نداشتهاند و بیش از دریافت احکام ستادهای انتخاباتی و یا گرفتن عکسهای یادگاری، نقشی بازی نکردهاند. بسیاری از این نیروها متأثر از راهبردی هستند که اصولاً در ابتدا مخالف حمایت از نامزدی پزشکیان بودند و با راهبرد روزنهگشایانهای هم که پزشکیان بر مبنای آن به مجلس دوازدهم راه یافت و در ادامه به ریاستجمهوری رسید، تعارض داشتند و اکنون هم، به نظر میرسد در پی دامن زدن مطالبات و فراموش کردن سریع واقعیات و مناسبات موجود در ساختار سیاسی هستند. آنها تصور میکنند پیروزی پزشکیان اتفاقی ساده و تنها متکی و مبتنی بر خواست و اراده اصلاحطلبان بوده است و اینک، بهسادگی میتوان دولت را صرفاً با نیروهای همسو چید و معادلات کلان را ندید.
از سوی دیگر، برخی از چهرههای مؤثر کمپین انتخاباتی پزشکیان که تمامقد در این انتخابات به میدان آمدند و از نظر مبنایی و راهبردی، از نظریهپردازان و پیشبرندگان راهی محسوب میشوند که اکنون در پاستور گشوده شده است؛ مسیر و موضع «استغنا» در پیش گرفتهاند و خواسته یا ناخواسته، دولت جدید را تضعیف میکنند. محمدجواد ظریف، محمدجواد آذریجهرمی و محمد فاضلی شاخصترین این چهرهها هستند که رسماً از عدم حضور خود در دولت پزشکیان گفتهاند.
مشخص نیست دلیل تصمیم این چهرهها، خواست شخصی خود آنهاست و یا آنکه با مشاهده فضای حاکم بر دولت جدید، کناره گرفتن و حاشیه نشستن را ارجح دانستهاند. اگر این تصمیم، شخصی باشد که آشکارا غیرمسئولانه است. چراکه در این حاشیهگزینی و دوری از قدرت، فضیلتی نیست. رویکردی است مشابه موضع کسانی که پای صندوق نیامدند با این استدلال که دستهایشان از آلودگی خون یا بیعت یا تبعیت، پاک بماند.
21302