پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟ – بلادنیوز
پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟ – بلادنیوز
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری بلادنیوز، همزمان با استمرار عملیات نیروهای یمنی در مقابله با کشتیهای رژیم صهیونیستی در بابالمندب برای حمایت از مردم غزه، آمریکا تحرکات سیاسی خود را با هدف تضعیف دولت صنعا آغاز کرده است. آمریکا به موازات عملیات موسوم به “نگهبان رفاه” که با همراهی انگلیس در غرب اقیانوس هند و دریای سرخ به اجرا درآورده، پروژه سیاسی را با نقشآفرینی “استیون فاگین” به اجرا درآورده است.
براساس گزارشها، استیون فاگین، سفیر آمریکا در یمن که سابقه سرکنسولی در اربیل و ریاست دفتر ایران در وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشته است، تلاش میکند تا گروههای مختلف در یمن را علیه دولت نجات ملی که در صنعا مستقر میباشد، متحد نماید. تلاشهای فاگین طی دو ماه گذشته باعث شد تا از حجم حملات لفظی و رسانهای میان اعضای شورای ریاستی (به ویژه بازماندههای دولت «منصور هادی»، رئیس جمهور مخلوع) کاسته شود و هم نشانههایی از کاهش اختلاف میان این شورا با شورای انتقالی جنوب هم نمایان شد.
در این راستا، «رشاد العلیمی» رئیس شورای ریاستی در همین بازه زمانی بارها از تلاشها برای وحدت و همکاری برای مقابله با دولت صنعا سخن گفت و در مصاحبهای در 18 آوریل با جمعی از خبرنگاران مصری اظهار داشت: اعضای شورای ریاستی شرایط استراتژیک کنونی را درک میکنند و دولت (در تبعید) بر ایجاد تحول استراتژیک که به سود منطقه باشد، تأکید دارند. سفیر آمریکا در یمن همزمان با تلاش برای یکصدا کردن شورای ریاستی تلاش برای کاستن از اختلافات موجود میان شورای ریاستی و شورای انتقالی جنوب را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده است. فاگین در همین راستا نشستی در 28-29 آوریل با حضور 24 حزب، گروه و مجموعه سیاسی یمنی مخالف دولت نجات ملی در عدن برگزار نمود.
این نشست که توسط آژانس توسعه بینالمللی و مرکز دموکراسی وابسته به وزارت خارجه آمریکا برگزار گردید، به توافقی هفتبندی منجر شد که بر اصول صلح و همکاری میان بازیگران مخالف دولت صنعا تأکید داشت. در این توافق بر بندهایی همچون مبارزه با تروریسم، تشکیل دولت فراگیر و حل مشکل جنوب (بدون اشاره به استقلال) تأکید گردید و فاگین سفیر آمریکا در سخنانی بر تعهد کشورش بر اجرای این اصول تأکید نمود. با وجود تلاشهای مذکور، شورای انتقالی جنوب پس از نشست تحت سرپرستی آمریکا با لحنی منفی به این نشست پرداخت و از گنجانده نشدن حق جدایی و استقلال جنوب انتقاد کرد تا نشان دهد رسیدن به توافق فراگیر در یمن تا چه حد دشوار است.
آمریکاییها همزمان با این تلاشهای سیاسی، در حوزه نظامی و امنیتی هم وارد عمل شدهاند و سایت “الخلیج” در این زمینه خبر داد که آمریکا نیروهای مخالف حوثیها در یمن از جمله شبه نظامیان وابسته به شورای ریاستی موسوم به نیروهای مقاومت ملی و عمالقه (مزدوران امارات) را به طور مستقیم و بیواسطه مسلح کرده است. همچنین نیروهای جداییطلب جنوب هم توسط آمریکایی ها برای جنگ با دولت نجات ملی در صنعا تسلیح شدهاند و سفرهای چند ماه گذشته استیون فاگین به حضرموت در ارتباط با همین تلاشها بوده است.
آمریکا درحالی همزمان با حملات هوایی به الحدیده، صعده و صنعا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، پروژهای سیاسی ـ امنیتی برای تضعیف دولت نجات ملی یمن را به اجرا درآورده که طی یک سال اخیر نه تنها درگیری میان عربستان با یمن متوقف شده بود، بلکه اوضاع جنگ داخلی در مناطقی همچون تعز و مأرب هم تا حد زیادی آرام شده بود. دور از انتظار نیست که با آغاز فاز عملیاتی پروژه آمریکا، تلاشها برای صلح در جنوب شبه جزیره به کلی به شکست کشیده شود که این امر حتی به ضرر منافع متحدان عربی واشنگتن تمام خواهد شد.
انتهای پیام/؛