اخبار روز

چرایی مقایسه افکار عمومی بین آتش‌سوزی لس‌آنجلس و ویرانی غزه – بلادنیوز

  • چرایی مقایسه افکار عمومی بین آتش‌سوزی لس‌آنجلس و ویرانی غزه – بلادنیوز

    – اخبار بین الملل –

    به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری بلادنیوز، از زمان آغاز آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس، یکی از سوژه‌های اصلی کاربران فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه کاربران مسلمان، مقایسۀ فضای جنگ‌زدۀ نوار غزه با فضای بحران‌زدۀ لس‌آنجلس بوده است.

    جملاتی مثل «اینجا غزه نیست، اینجا لس‌آنجلس است» متنِ تصویرنوشته‌های بسیاری از شبکه‌های اجتماعی شد که نشان می‌دهد محله‌های سوختۀ لس‌آنجلس، طی چند روز، شبیه مناطق جنگ‌زدۀ غزه شده‌اند. بسیاری تصاویر کوچ صدها هزار آمریکایی، از ترس آتش‌سوزی را با کوچ اجباری مردم غزه مقایسه می‌کنند.

     

     

    .

     

     

     رویکردهای مختلف کاربران

    درباره چرایی شکل‌گیری این فضا در افکار عمومی و مقایسه شرایط کنونی لس‌آنجلس با غزه میان کاربران فضای مجازی، چند نگاه عمده وجود دارد:

    1. تاوان حمایت از صهیونیست‌ها
    بخشی از کاربران فضای مجازی آتش‌سوزی در لس‌آنجلس را به‌عنوان تاوان حمایت‍های ایالات متحده از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه تعبیر می‌کنند. این نگاه‌ها با رویکردهای مختلف مذهبی و غیرمذهبی، برآمده از اعتقادی است که در فرهنگ ایرانی از آن تعبیر به «مکافات عمل» می‌شود.

    2.آتش‌سوزی تعمدی
    بخشی دیگر از کاربران، با تکیه بر برخی حوادث غیرعادی که اخیراً به وقوع پیوسته‌اند این آتش‌سوزی را تعمدی توصیف می‌کنند. عمده استناد این کاربران بر اقدامی است که چندی قبل شرکت‌های بیمه در لس‌آنجلس انجام دادند و بیمه‌نامۀ تعدادی از ساختمان‌های کالیفرنیا را یک‌طرفه فسخ کردند.
    این گروه، دولت «بایدن» را مجری این آتش‌سوزی تعمدی توصیف می‌کنند که با هدف به دردسر انداختن «ترامپ» این آتش را در آخرین روزهای دولت خود به جان ثروتمندترین ایالات آمریکا انداخته است.
    عده‌ای دیگر، خود «ترامپ» را مجری این آتش‌سوزی متعمدانه توصیف می‌کنند که با هدف تخریب «بایدن» و حزب دموکرات صورت داده است و از این پس بهره‌برداری‌های وسیعی را از آن انجام خواهد داد.
    با نگاهی به نکات فوق، این علامت سؤال بزرگ همچنان به‌جای خود باقی است؛ چرا افکار عمومی جهانی شرایط لس‌آنجلس را با نوار غزه مقایسه می‌کند؟

    انتقاد ترامپ از نحوه مدیریت بایدن در قبال آتش‌سوزی لس‌آنجلس
    واکنش‌های کاربران فضای مجازی به آتش‌سوزی گسترده لس‌آنجلس

     

    این مقایسه، با 3 رویکرد متفاوت در حال انجام است:

    1. رویکرد مسلمانان و حامیان فلسطین
    یکی از دلایل مقایسۀ آثار آتش‌سوزی در لس‌آنجلس با نوار غزه نگاه ایدئولوژیک است. همان‌گونه که در سطور بالا اشاره شد، کاربران مسلمان با تکیه بر اصلِ از بین رفتن ظلم و باطل، این آتش‌سوزی را نتیجۀ حمایت‌های ظالمانۀ آمریکا از رژیم صهیونیستی می‌دانند، لذا با مقایسۀ این دو وضعیت، سعی در اثبات این نگاه و اصل اسلامی دارند.

    آتش‌سوزی , کشور آمریکا , نوار غزه ,

    2. دیدگاه آمریکایی‌های مخالف
    بخش قابل‌توجهی از آمریکایی‌ها ـ به‌ویژه آن دسته از کسانی که نگاهی منفی به حمایت‌های ایالات متحده از رژیم صهیونیستی دارند ـ آتش‌سوزی در لس‌آنجلس و عدم موفقیت در مهار آن را نتیجۀ بی‌توجهی به زیرساخت‌ها می‌دانند، این دست از شهروندان آمریکایی معتقدند کمک‌های مستمر سیاسی، مالی و تسلیحاتی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی و ارسال تجهیزات مازاد آتش‌نشانی شهر لس‌‌آنجلس به اوکراین موجب شد از توجه به زیرساخت‌ها غفلت شود و به‌جای هزینه برای رفع نیازهای داخلی، بودجه صرف جنگ‌افروزی در جهان شود. آنها معتقدند بودجه‌هایی که می‌توانست صرف تجهیز آتش‌نشانی و اقداماتی چون پاک‌سازی علف‌های خشک شود، صرف تولید و ارسال تسلیحات برای رژیم صهیونیستی و دولت اوکراین شد.

     

     

    .

     

     

    برخی از کاربران فضای مجازی مدعی شده‌اند بخش قابل‌توجهی از امکانات آتش‌نشانی از ایالات متحده فرستاده شد و علت ناکارآمدی آتش‌نشانان آمریکا در مهار آتش‌سوزی، نتیجۀ همین مسئله است، همچنان که برخی این نگاه را مطرح می‌کنند که یکی از دلایل توسعۀ سریع و غیر قابل کنترل آتش، علف‌های خشک هستند و این علف‌های خشک موجب انتشار سریع آتش شده‌اند، اقدامی که اگر بودجۀ آن تأمین می‌شد و به رژیم صهیونیستی هدیه نمی‌شد، شاید وضعیت بدین گونه نبود.

    نگرانی ساکنان لس‌آنجلس از عدم‌پرداخت هزینه بازسازی منازلشان
    پیشروی اندک نیروهای آتش‌نشانی لس‌آنجلس

     

     3. دیدگاه جهانی
    بخش دیگری از نگاه افکار عمومی در خصوص آتش‌سوزی در ایالات متحده مربوط به نگاهی است که با مقایسۀ نقش جنگ‌افروزی ایالات متحده در دوره‌های مختلف در منطقه و جهان، کمک‌های همیشگی این کشور به رژیم صهیونیستی را عامل بی‌ثباتی در منطقه و جهان توصیف می‌کند.
    این نگاه با مقایسۀ وضعیت در لس‌آنجلس و نوار غزه این مسئلۀ مهم را مطرح می‌کند که حمایت بی‌چون‌وچرای آمریکا از رژیم صهیونیستی نه‌تنها موجب بی‌ثباتی در منطقه و به‌تبع آن در جهان شده بلکه حالا ثبات داخلی خود ایالات متحده را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است و به عاملی برای ناتوانی دولت آمریکا در مقابله با بحرانی چون آتش‌سوزی منجر شده است.
    این ناتوانی نتیجۀ حمایت‌هایی است که جنایت‌های رژیم صهیونیستی را در منطقه تسهیل کرده است، حمایتی که پس از ارسال بی‌وقفۀ تسلیحات، در شورای امنیت چند بار تکرار شد و با وتوی چند قطعنامه در این شورا مانع پایان جنگ و نسل‌کشی در نوار غزه شد. آمریکایی‌ها در این مسیر گام را فراتر از این گذاشتند و در شرایطی که دادگاه لاهه با صدور حکم جنایت جنگی برای «نتانیاهو» و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، تلاش کرد جنایت در نوار غزه را متوقف کند با مصوبه‌ای در کنگره به‌سمت تحریم دادگاه لاهه حرکت کرد تا این کمترین اقدام صورت‌گرفته در عرصۀ جهانی را نیز متوقف کند.

    به‌نظر افکار عمومی جهان، آمریکا دیگر نقشی در راستای صلح جهانی ایفا نمی‌کند و با دمیدن بر جنایات و جنگ‌ها به‌خصوص در غرب آسیا، هزینه‌هایی بر کل جهان و خودش وارد کرده است که دیگر توان حمایت از نیازهای داخلی‌اش و مسائل اجتماعی، رفع فقر و دیگر نیازها ندارد.

    انتهای پیام/+

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا