اخبار روز

چرا قیمت هر کیلو روده گوسفند دو میلیون تومان است؟ – بلادنیوز

  • چرا قیمت هر کیلو روده گوسفند دو میلیون تومان است؟ – بلادنیوز

    به گزارش بلادنیوزبه نقل از رکنا رکنا، دبیر کل کنفدراسیون صادرکنندگان کشور گفت: آلایش گوسفندی دارای دو نوع خوراکی و غیرخوراکی است و روده نیز در دسته آلایش غیرخوراکی طبقه‌بندی می‌شود، صادرات این محصول نیز طبق روال خودش ادامه دارد و از جمله صادرات ارزآور نیز محسوب می‌شود. یکی از کشورهای واردکننده روده گوسفند ایرانی، کشور آلمان است، در آن کشور از این محصول به جای پلاستیک در پوشش سوسیس استفاده می‌شود. استفاده از روده به جای پلاستیک در کاور سوسیس باعث می‌شود هم سلامت و بهداشت محصول بالاتر باشد، هم آنکه ماندگاری آن نیز افزایش می‌یابد.

    به گزارش آفتاب نیوز، وی در ادامه افزود: مراحل پروسس روده برای آماده‌سازی جهت صادرات غالباً با ماشین انجام می‌شود، ارزش صادراتی روده گاهاً تا ۱۰۰ برابر نیز می‌رسد، در حال حاضر قیمت هر کیلو روده صادراتی قریب ۴۰ دلار یا ۲ میلیون تومان است. در واقع روده کالای ۱۰۰ درصد صادراتی است، چون در کشور ما مورد مصرفی به آن صورت ندارد، وقتی هر کیلو گوشت مثلاً قریب ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، به صرفه نیست که برای پوشش سوسیس به دست آمده از آن به جای پلاستیک از روده‌ای استفاده کنیم که هر کیلو ۲ میلیون تومان قیمت دارد و چند برابر خود محصول سوسیس ارزش دارد.

    نفر در ادامه گفت: روده گاو نیز صادر می‌شود، از این محصول نیز برای پوشش و کاور سوسیس بهره برده می‌شود. از جمله دیگر محصولات صادراتی ما استخوان گاو و سیرابی است، این دو محصول غالباً به چین صادر می‌شود، البته سیرابی در چین مانند ایران خوراکی است.

    وی در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر صادرات سیرابی بر قیمت داخلی آن گفت: طبیعتاً هر محصولی که صادر شود، برای کشور ارزآوری خواهد داشت و مازاد سیرابی مورد مصرف داخلی به خارج صادر می‌شود، طبعاً افزایش قیمت دلار فارغ از اینکه صادر شوند یا خیر، بر رشد نرخ همه محصولات تاثیر گذاشته است. کشور ما علاوه بر اینکه صادرکننده روده گاو و گوسفند است، واردکننده آن نیز هست!

    قدیم‌ها در واردات روده خیلی سخت‌گیری می‌شد، اما با پیگیری‌ها ما، مسئولین بلاخره به مزایای این مسئله پی بردند، در حال حاضر روده خام از کشورهای CIS (قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان،.) وارد می‌شود، سپس در ایران بر روی آن فرآوری لازم صورت می‌گیرد و به عنوان یک محصول دارای ارزش افزوده به کشورهای اروپایی صادر می‌شود، در حقیقت ما در خیلی زمینه‌ها در کشور خام‌فروشی می‌کنیم، اما در این زمینه ما مواد خام را وارد و مواد فرآوری‌شده را صادر می‌کنیم.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا