ذخیره سد زایندهرود به ۳۱۳ میلیون مترمکعب/ کاهش ۶۵ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت – بلادنیوز
ذخیره سد زایندهرود به ۳۱۳ میلیون مترمکعب/ کاهش ۶۵ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت – بلادنیوز
به گزارش خبرگزاری بلادنیوز از اصفهان، سید مجتبی موسوی نائینی، مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاههای زایندهرود، با اشاره به آخرین وضعیت ذخیره آبی این سد مخزنی، اعلام کرد: تا پایان روز شنبه 28 تیرماه، حجم ذخیره آب در مخزن سد زایندهرود به 313 میلیون مترمکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان ورودی آب به این سد 16 مترمکعب بر ثانیه و خروجی آن، با احتساب تبخیر، حدود 31 مترمکعب بر ثانیه است، افزود: مقایسه این آمار با مدت مشابه سال گذشته و میانگین بلندمدت نشاندهنده شرایط نگرانکننده منابع آبی در حوضه زایندهرود است.
به گفته موسوی نائینی، ذخیره سد زایندهرود در روز مشابه سال گذشته 458 میلیون مترمکعب و در میانگین درازمدت در همین تاریخ 901 میلیون مترمکعب بوده است. وی با اشاره به کاهش چشمگیر ذخیره سد خاطرنشان کرد: میزان کنونی ذخیره آب این سد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 32 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت، 65 درصد کاهش یافته است.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات سد زایندهرود افزود: در حال حاضر تنها 25 درصد از ظرفیت این سد پر شده و 75 درصد مخزن خالی است؛ موضوعی که ضرورت مدیریت دقیق منابع آبی و کاهش مصارف غیرضروری در بخشهای مختلف را دوچندان کرده است.
میزان ورودی و خروجی آب سد زایندهرود کاهش چشمگیر داشته
وی در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت آبگیری مخزن سد در سال آبی جاری اظهار داشت: از ابتدای سال آبی 1403 (یکم مهرماه) تا 28 تیرماه 1404، میزان کل ورودی آب به سد زایندهرود 830 میلیون مترمکعب بوده، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 934 میلیون مترمکعب ورودی ثبت شده است.
موسوی نائینی اضافه کرد: در مقایسه با میانگین ورودی آب در دوره بلندمدت 55 ساله که یک میلیارد و 241 میلیون مترمکعب بوده، ورودی فعلی نشاندهنده کاهش 33 درصدی در قیاس با درازمدت و 11 درصد کاهش نسبت به سال گذشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت خروجی آب از سد زایندهرود از ابتدای سال آبی تاکنون اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن تبخیر، حجم آب خروجی این سد در این بازه زمانی حدود 810 میلیون مترمکعب بوده، در حالی که در بازه زمانی مشابه سال قبل 917 میلیون مترمکعب و در بلندمدت تا این تاریخ یک میلیارد و 126 میلیون مترمکعب خروجی ثبت شده است.
به گفته موسوی نائینی، حجم آب خروجی از سد زایندهرود از ابتدای سال آبی جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته 12 درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت 28 درصد کاهش نشان میدهد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاههای زایندهرود در پایان بر لزوم مدیریت مصرف، پرهیز از برداشتهای غیرمجاز و توجه به الگوی بهرهبرداری علمی و پایدار از منابع آبی تأکید کرد و افزود: استمرار این روند کاهشی در ورودی و ذخیره سد، ضرورت بازنگری در سیاستهای توزیع و بهرهبرداری را بیش از گذشته آشکار میسازد.
انتهای پیام/170